Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux gyorsabb mint a Windows?

Linux gyorsabb mint a Windows?

Figyelt kérdés

Én kipróbáltam az Ubuntu 13.10-et és szerintem ugyanolyan gyors a Windows 7 is!

Ubuntu kb. 10 másodperccel hamarab indul mint Windows 7.

Szerintetek hol a gyorsúsága? Nem értem miért mondják hogy gyorsabb....

2013. dec. 14. 15:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
A gyorsaság nagyban függ attól is, hogy milyen gépen használod. Ubuntunak kisebb az erőforrásigénye, tehát "rosszabb" gépen a Windows 7 jóval lassabb lesz, az Ubuntu meg csak kevésbé.
2013. dec. 14. 15:33
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gyorsabb az Ubuntu. Igaz, hogy én a sebességét nem a win 7-el hasonlítottam össze, hanem a win xp-vel.

...

3 éve ismertem meg az ubuntut. 3 év alatt azt hiszem, hogy kb. 10-12 órát voltam windowson, azt is csak azért, mert voltak olyan házijaim az egyetemen, amit windowson lehetett csak megcsinálni.

2013. dec. 14. 15:36
 3/15 tabaki ***** válasza:
100%
Az Ubuntu nincs különösebben a gyorsaságra optimalizálva, és az se mindegy, hogy milyen felületet használsz. Mindazonáltal már az is jelent némi előnyt, hogy később se fog belassulni.
2013. dec. 14. 15:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Az ég gépem elég régi gép. Míg windowson voltam, volt olyan esetem, hogy rákattintottam egy alkalmazásra, és az egy jó fél óra múlva bejött.

Olyan is volt, hogy valamelyik fórumon írtam valamit. Gyorsan begépeltem egy 20 betűs szöveget a szövegmezőbe, de az csak 10-20 perccel később jelent meg.

2013. dec. 14. 15:38
 5/15 anonim ***** válasza:
Ezt így nem lehet megmondani, a Windows zárt rendszer, az van, amit belerak az M$. Linuxból van millió disztró és mindegyiket úgy szabod testre ahogy akarod, a betöltendő kernel moduloktól kezdve a felhasználói felületig. Lehet sokkal gyorsabb, de sokkal lassabb is.
2013. dec. 14. 15:40
 6/15 tabaki ***** válasza:
Ubuntu≠linux, hanem egy a rengeteg disztró közül. Biztosan kapsz tippeket gyorsabbakra, csak esetleg nem olyan kényelmes a telepítésük.
2013. dec. 14. 15:43
 7/15 anonim válasza:
Én a helyedben az Ubuntu 12.04 LTS-t használnám, mert az LTS = Long term support. Az Ubuntu tényleg lassú, de ez szerintem az új "Unity" kezelőfelülete miatt van. A régi kezelőfelületek (pl. Gnome Classic, illetve a direkt lassú gépekre tervezett LXDE és XFace valószínűleg gyorsabbak). De a distrowatch.com-on vannak olyan Linuxok is, amiket direkt régi, lassú gépekre ajánlanak. Egyébként el kell ismerni, hogy számítógépes játékokra gyorsabb a Windows. A Linuxot nem is a sebessége miatt szeretjük, hanem azért, mert nem kell érte fizetni.
2013. dec. 14. 16:27
 8/15 tabaki ***** válasza:

@NextYearsEngine:

...Meg még sok egyébért, hadd ne linkeljem be a "Miért jobb a linux? / Why linux is better?" oldalt, mer' azért mindig kapok hideget-meleget a Windows-kedvelőktől...

Egyik gépemen egyébként nekem is Ubuntu 12.04.3 LTS van és én is lecseréltem a Unity felületet a jól bevált Gnome-ra. Kb. 1 perc alatt betölt, az ugyanezen gépen futó XP meg vagy 10 percig küzd, pedig igyekszem takarítani, meg netezni sem szoktam vele, hogy ne szedjen össze minden szemetet.

2013. dec. 14. 16:45
 9/15 anonim válasza:
Oké, ha a Windows-on vírusirtó van, akkor tényleg nagyon lassú tud lenni. Az a baj, hogy a Windows-on a vírusok támadhatnak, a Linux-on pedig a hackerek. Egyikkel sem vagyok teljesen megelégedve. Szerintem egy új op.rendszer kéne, ami garantáltan védett a hackerektől (még az olyan hackerektől is, akiknek parapszichológiai képessége van, és tudják a jelszavakat).
2013. dec. 14. 17:37
 10/15 A kérdező kommentje:

next

javaslom fordulj orvoshoz

[link]

2013. dec. 14. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!