Van magyar nyelvű Xubuntu?
Szeretnék Xubuntut tenni a gépemre. Egyszer már besült egy Linux-al (Puppy), és nem szeretném megint ezt!
Tehát, nekem netezni (leginkább videó nézésre) és torrentezésre kéne, illetve, egy pár játékkal (Fifa 07, Duke Nukem Manhattan Project, Return To Caslte Of Wolfenstein..stb) is szeretnék játszani.
Van-e magyar nyelvű Xubuntu? Ncore-on találtam egy pár Linux játékot, de nem a szokásos fájlok vannak benne (nem meglepő), ezeket csak elindítom és telepítődnek? Illetve, honnan tudok még leszedni játékokat (Steamem van, de maximum 1-2 € tudnék fizetni, annyiból meg...)? A drivereket ugyanúgy le kell tölteni? Az Adobe bővítményeket meg ilyeneket, ugyanúgy le tudom tölteni és telepíteni? Nyomtató drivert is simán le tudom tölteni, telepíteni?
Köszönöm, aki segít!
A telepítőben kilehet választani a nyelvet ettől nem kell tartanod,más dolgokat:steamet,játékokat(nagyrészüket)stb...Leleht tölteni egy úgynevezett szoftverközpontból(alapból települ "ubuntu szoftverközpont" néven) és így nem kell neten keresgélni dolgokat.A driverek pedig maguktól(a legtöbb)települnek,de a nyomtató driver-ről,mint olyanról fogalmam sincs sorry :( Szerintem,amúgy jó választás volt a Xubuntu én is ezt használom nekem eddig bevált!Továbbá a Steam-en már nagyon sok(legalább is a leglényegesebbek)már Linux-ra is kijött szóval minden féle wine vagy ilyesmi nélkül azokat tudod játszani,de sajnos pont azok tudomásom szerint csak Windws-ra vannak,amiket te játszanál,de arra ott a wine,ugye,hogy Linux-on mindent meglehet oldani?Remélem segítettem és ezt a Linux disztribúciót fogod választani(vagy már választottad)!
Üdv:-Plaz-
ha játszani akarsz, akkor ne a Debiant tedd fel, hanem valamelyik Ubuntu derivatívát (pl Xubit), vagy Linux Mintet. Azokra van egy PlayOnLinux nevű alkalmazás, ami segít konfigurálni a Wine-t, mert egyébként atom bonyolult tud lenni. Van egy blog kezdő Linuxosoknak, ott a legutóbbi cikk pont erről szól (League of Legends telepítése Ubuntura), de más jó dolgokat is találsz majd sztem ha most kezded a Linuxot.
linuselfutna (pont) blog (pont) hu
bocs, hogy így írtam, de mindig kimoderálják :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!