Hányszor érdemes egymásután defragmentálni a partíciót?
Én nem szoktam EXT4 -et a saját programja defragmentálja. :-)
Amúgy XP -nél kb. hetente/havonta használattól függően,
Win7 -nél már saját program van erre, ami meggátolja hogy töredezzen.
Na, azt nem értem milyen algoritmus tud írni úgy, hogy ne töredezzen a lemez ha közben törlök meg telepítek is.
Szerintem nem nagyon lehet meggátolni a töredezetté válást, hacsak nem írás közben, vagy törlés közben is mozgatom a fájlokat, de akkor szerintem kinyírom a merevlemezt idő előtt.
"kinyírom a merevlemezt" ez egy nagy baromság!Akkor azzal is kinyírod, hogy most netezek mert fel-felpörög és íródik/olvasódik...Ha töredezett meg "szétrángatja" a fejet és lassú...
Intelliwrithe lassítja (elméletben) a lemezre írást, de elmondanám hogy ebből te semmit nem veszel észre. Nekem ez a funkció be volt kapcsolva egy ősrégi 10 éves maxthon QUANTUM FIREBALL EX6.4A ,UDMA 2 (ATA-33) , 5400 RPM -es merevlemezen és semmi észrevehetőt nem produkált...és igen írás közben redezi a lemezen az adatokat.Intelli writhe -vel is töredezik a lemez de jelentősen csökkenti! Autaomatikus mentesítéssel meg szinte soha nem kell! A program idle módban dolgozik, így nincs hatással a rendszer teljesítményére!A Boot Time Defrag , I-FAAST vagy az SSD -knél a HyperFast csak bónusz ami szintén nem elhanyagolható!
teszt.:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!