Valaki el tudná magyarázni?
Nemrég letöltöttem egy Fanspeed nevű programot amivel elméletileg lehet szabályozni a hűtőventilátorok sebességét.
De nem tudom hogy hogyan kell kezelni.
Ha valaki ismeri akkor kérem segítsen!
(viszont ha valaki ismer másik ilyen célra kitalált programot akkor kérem mondja meg hogy azt hogy hívják)
A válaszokat/segítségeket előre is köszönöm!
Chasis Fan = Ház ventillátor
CPU Fan = Processzor venti
Ezen kívül ne nyúlj hozzá a bios-hoz. A ventillátoroknál némelyik nem szabályozható (nem vok elektro szaki), de a 3 vezetéknek elég kellene legyen a fordulatszám szab.-hoz.
A biosban vedd a FAN -t manual-ra, mert auton felülírja a szoftveres vezérlést. A másik, hogy a ventillátornak az alaplapra kell csatlakoztatva legyen, mert a tápból van akkor nem lehet szabályozni.
SpeedFan -nak viszont ismernie kell az alaplapot, hogy vezérelje, ha nem találod a listában lehet nem képes rá!
Nálam a SpeedFan 4.45 olyanokat ír hogy:
Sys Fan: 0 RPM
CPU Fan: 1320 RPM
Aux Fan: 3000 RPM (ezt kellene lejjebb venni olyan 1500-ra)
Aux1 Fan: 0 RPM
Aux2 Fan: 0 RPM
(ez alatt a lista alatt van egy olyan ablak féle hogy:
Speed01: 31%
Speed02: 46%
Speed03: 100%
Lehet hogy a Speed03-at kellene levenni?) -> De egyszer már levettem 50%-ra utánna becsuktam ugyanolyan hangos maradt a venti majd mikor megint beléptem akkor ugyan úgy fent volt 100%-on
Ötlet?
Vagy csak én nem tudom most ár végképp hogy hogyan működik a progi?
A válaszokat köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!