Valaki el tudná magyarázni, hogyan tudok DVD-t írni?
Sziasztok!
Most először szeretnék DVD-t írni, de sajnos nem értek hozzá és teljesen egyedül kell megcsinálnom. Egy 60 részes sorozatról lenne szó, a mérete összesen 37,7 GB. Erre a Blu-ray 50 GB-os lemezt választottam. A sorozat része .avi formátumúak. Letöltöttem a BurnAware Free programot, de nem teljesen értem még így sem a dolgom. Hallottam olyat is, hog .avi fájlokat át kell konvertálni, mert amúgy feldarabolódnak. Ezt hogy tudnám megcsinálni? Szükség van rá egyáltalán?
A segítséget előre is nagyon köszööm!!
Blu-ray íród van? Mert anélkül nem fog menni.
Kiválasztod a Blu-ray Disk-et, azon belül pedig a "create data BD"-t. betöltöd az avi fájlokat, és felírod.
Hogy legyen Blu-ray írom, akkor azt valahogy külön is le kell töltenem?
Ezt használnám: [link]
Itt bal oldalt levő Blu-ray ikonra kell akkor kattintanom?
Amúgy köszi szépen, hogy válaszoltál, bocsi, hogy ilyen elveszett vagyok ez ügyben. :D
Igen, bal oldalon alul a Blu-Ray Disk-re, utána pedig a jobb oldali ablakban a "Create Data BD"-re
Blu-ray írónál magára az eszközre gondoltam, ami a gépedbe be van szerelve. Ha blu-ray íród van a gépedben akkor minden ok, viszont ha csak DVD íród van azzal nem fogsz tudni Blu-ray lemezt írni.
A számítógép számláján szerepelnie kell, hogy milyen eszközöket építettek bele, szerencsés esetben a számítógép elején a meghajtóra is rá van írva hogy DVD, vagy blu-ray.
ha mindez nincs, akkor a vezérlőpult/rendszer/eszközkezelő -nél tudod megnézni a típusát.
Ilyet találtam, talán ez az: DVD-Super Multi DL drive.
Blu-ray feliratot sehol nem találok. :( Akkor így hogyan tudnám ezt a hosszú sorozatot kiírni DVD-re? Mert csak erre fért volna rá az egész.
Az bizony DVD-író, kb 10 DVD-re fér fel az anyag.
4,35 GB adatot tudsz egy DVD-re felírni, annyit írsz egy lemezre, amennyi ráfér. Pl első lemez 1-12 rész, második lemez 13-24 rész, stb....
Illetve van még két lehetőség.
Az egyik a dupla rétegű lemez, erre kb 8 GB adataot tudsz felírni, viszont ár/érték aránya nagyon rossz, akkor már inkább az sima DVD lemez.
Másik lehetőség, hogy veszel egy nagy kapacitású külső winchester-t, és azon tárolod a filmjeidet.
Értem, akkor valószínűleg a DVD-s megoldás lesz. :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!