Paint vagy bármelyik képszerkesztőben ha egy képen kisatírozok egy részt hogy ne legyen látható, elmentem, azt más láthatóvá tud tenni? Elvileg a kép ugyanaz csak rákerült egy réteg, de leszedhető?
Az ilyen "réteges" képek amúgy is más formátumban lennének menthetők (pl. megnézheted egy photoshop is megannyi kiterjesztést használ). Paint ilyet nem tud, nem tudom, honnan veszed, hogy a képedre "új réteg került". Másrészről elmented .jpg-be és az ég világon senki nem állítja vissza az eredetit.
Józan ész, még a fejedet se kell ezen törni.
Bocs, de nem normál rajzolással dolgozol, hanem számítógépessel. Tehát az alsó képet nem lefeded, hanem megváltoztatod. Ha analógiákban szeretsz gondolkodni, ne úgy képzeld el, hogy egy fénykép az, amit átmázolsz, hanem úgy hogy egy nedves vízfestmény, amelybe a festék belekeveredik.
A képszerkesztésben a rétegeknek meghatározott jelentésük van, emiatt nem érdemes ötletszerűen előrántva használni a szót.
Amúgy, ahogy látom, itt egyetlen ember okoskodott csak, aki lepontozta az értelmes válaszokat, és fel a bugyutaságot. Gratulálok az illetőnek, és kívánok hasonló tanárokat, főnököket élete során.
"Réteg alatt azt értettem hogy egy normál képre felviszek rajzolással egy másik réteget. "
Igen. Mi is ezt értjük réteg alatt. Nem. A Paintben továbbra sincsenek ilyen rétegek. A paint által ismert egyik mentési formátum sem támogatja azt, hogy a korábbi állapotok a képen visszahozhatók legyenek valamiféle "lekaparással". Továbbra is: csak a filmeken.
Szerintem meg ugyanarról beszélünk, nem értem, minek kell kötözködni, amiért a kérdező véletlenül nem szakszerűen fejezte ki magát. Mindenki értette, hogy mit akar kérdezni, csak van, aki direkt nem akarja megérteni, és kötekedik.
Száz szónak is egy a vége: ha Paintben valamire rárajzolsz, akkor annak a helyére kerül az új rajz, az "alatta" levőt megsemmisítve. Fizikai képtelenség olyan programot/algoritmust írni, amivel az így kisatírozott részlet visszanyerhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!