Előző windowsot hogy tudok letörölni, ami összeomlott: w8 most w7 -et használok?
Üdv!
2012 óta kisebb - nagyobb(++) problémák közepette Windows 8 -at használok ami valóban gyorsabbnak bizonyult, de nem volt összhangban velem és a játékos énemmel. Későbbiekben összeomlott a rendszer, nem akart bebootolni, eljátszotta a videókártya összes nyűgjét miközben az hibátlan volt, csak a rendszer generálta, de mára használhatatlan be sem tölt.
Windows 7 -et telepítettem vissza aminek most olyan gondjai vannak hogy az előző rendszer vírusirtója az Avira "szellem" üzeneteket küld miközben már elvileg letöröltem manuálisan a mappáját mivel az eszközkezelőben az előző rendszer programjai nem jegyződnek, csak a W7 alatt telepítettek. De mindegy is nem ez a lényeg a mostani Eset Smart Security ami teljes verziójú (egy rokonomnak köszönhetően aki rendszergazda egy cégnél és elhozott nekem egy 4 éves licenset) ütközik egymással a 2 rendszer vírusirtója és a többi is (HD Sentinel, videó kártya driver, meg a többi) de a rendszer meghajtóját nem tudom formázni mert a W8 -nak alapértelmezetten nagyobb a biztonsága és ezt a 7 alól nem tudom kikerülni és nem engedélyezett. Próbáltam lemezről formázni, de az az egész meghajtót akarta. (2db 1Tb -os lemez) mind 3 és 4 részre osztva az egyiknek az egyik 100Gb ra méretezett cikkelyén van a Windows 8 de a Windows 7 már másik meghajtón van, viszont nem tudom az egészet formázni, de csak úgy lehet mert nem dinamikus (vagy ellenkezőleg, vagyis dinamikus??) 887Gb adatot (családi videók, fényképeket nem tudok viszont sehova se rakni, meg nem is szeretnék vele fáradozni...
Nincs olyan lehetőség hogy úgy néz ki:
1 Lemez (ezen a windows 8)
C: Windows 8 (100Gb)
D: Képek, videók (600Gb)
E: Adatok (187Gb)
Azt szeretném megoldani hogy valahogy leformázzam a W8 -at erről a lemezről, de így nem tudom, mert így nincs a Windows 7 nek elég jogosultsága amit nem lehet megváltoztatni (az a menü tabu, teljesen szürke, nem kattintható semmi) Viszont ha egy rendszer telepítőjével próbálom (windows 7, XP) azok meg a dinamikusság hiányában az egészet lennének kénytelenek megformázni amit nem akarok borzasztó sok idő ennyi adattal szemezgetni.
Bármilyen megoldás érdekel, külön partícionáló programokkal is próbálkoztam (3 fajtával) de mind az egészre kihatóan akar formázgatni.
Köszönöm!!
Elég bonyolult a helyzet. Az adat partícióra telepített windowst (és mindenféle windowst) csak teljes formázással lehet eltávolítani. Sajnos az adataidat ki KELL mentened. Próbálj valahonnan kölcsönkérni egy mobil HDD-t, vagy valaki, akinek van hely a gépén/HDD-jén, adja kölcsön a merevlemezt, vagy írd ki DVD-re, vagy valahogy, de oldd meg a mentést.
Particionálásnál nem igazán értem, mit értesz az alatt, hogy "az egészre kihatóan akar formázgatni". Következőket teheted egy partícióval:
- törölheted a partíciót: ekkor minden adatod elvész róla, és marad egy, a partíció méretének megfelelő "particionálatlan terület" vagy "formázatlan terület". Ebből utána új partíciót/partíciókat hozhatsz létre.
- formázhatod a partíciót: ez is minden adatot letöröl.
Az egész lemezt, ha particionálva van, nem formázhatod csak partíciónként.
Ha lenne valamennyi szabad helyed a kérdéses partíción, akkor esetleg átméretezhetnéd, levághatnál belőle egy erre alkalmas programmal annyit, amennyire átférne a mentésed, majd miután mindent átmentettél erre, formázhatnád a windows-zal fertőzött partíciót, majd mindent visszamásolsz és újraegyesíted a különválasztott feleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!