Hogy kell hálózatba kötni a két gépet?
Adott egy Windows 7 asztali gép, egy Linux Mint laptop, egy vezetékes TP-link R460 router.
Mindegyik rá van kötve a routerre, lehet róluk netezni, van rajtuk megosztott könyvtár. Valamilyen szinten látják egymást, de a megosztott könyvtárakat nem érem el.
A routeren vagy a gépeken kell valamit állítani?
Ez sokkal nehezebb ügy, mint ahogy az ember elsőre elképzelné.
A kulcsszó, amit a google-be kell beírnod: Samba
Kezdheted pl. ezzel. Nem olvastam, de részletesnek tűnik:
Régebben ezt már végigszenvedtem egyszer, de már nem használom azt a konfigot, és nem emlékszem a részletekre. Ha jól emlékszem, a Windowst (az XP-t legalábbis)sehogyan se lehetett rávenni arra, hogy egy ext4 partícióról olvasson. Emiatt azzal érdemes kezdeni az egészet, hogy a Linuxos /home könyvtáradat egy ntfs-re formázott partícióra teszed. Azt mind a 2 oprendszer gond nélkül látja, írja, olvassa.
A linux már látja a Windows egy megosztott könyvtárát és tud onnan másolni. Fordítva még nem megy, pedig a samba-val megosztottam egy NTFS partíción lévő könyvtárat.
Ezt mondja a Win7:
"A windows nem tud kapcsolatot létesíteni... Hibakód: 0x80070035"
Linux tűzfalbeállításai? Ez merre hol?
A megosztás jogait "mindenki mindet"-re állítottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!