Mivel gyorsíthatnám még fel a régi, lassú gépeket szoftveresen? Már szinte mindent kipróbáltam
Szervizeléssel foglalkozom, XP SP3 van a gépeken. A konfigurációk általában harmatgyengék: 1,4 GHz-2GHz Pentium v. Celeron, ill. annak megfelelő AMD-s gépek, 512 MB vagy 756 MB RAM-mal (400 MHz), videokártya sokszor alaplapi integrált.
A regedites beállításokon, a services.msc-s dolgon is túl vagyok, a teljesítmény alapján kezelje a Windows a gépet is megvolt már, hibajelentések kikapcsolva ill. firefox, Chrome gyorsítást is elvégeztem, töredezettség mentesítés megvan, Ccleaner lefuttatva.
Ezek az oldalakat már végigvittem:
Xp gyorsítás: [link]
XP gyorsítás: [link]
Firefox: [link]
Chrome gyorsítás: http://www.youtube.com/watch?v=ybnnqKySqF8
Vírusírtó Microsoft Esential, vagy AVG 2014-et rakok fel (bár ezek is fogják sokszor), mert a Panda Cloud, Avira, Comodo, Avast kivégzi őket.
Hallottam még, hogy célszerű kikapcsolni az automatikus frissítéseket, ill. hogy ne telepítsem a Net Framework 3,5 és az feletti verziókat, és hogy a legújabb Adobe Flash playerek is megfogják a gépet. Ezek igazak?
Milyen alkalmazás lassíthatják még a gépet, illetve mivel helyettesítsem őket?
A gép bővítése (nagyobb memória ill. processzor, és videokártya) szóba sem jöhet, az ügyfeleimnek nincs rá pénze.
Hogyan tehetem még gyorsabbá őket szoftveresen?
Az sp3 tudtommal rendesen lezabálja az erőforrásokat, érdemes lehet megpóbálni leszedni. Kapcsold ki a vírusirtók valós idejű ellenőrzését és állítsd át a vizsgálatokat előre meghatározott időpontokra.
Msconfig alatt kapcsolj ki minden automatikusan induló szolgáltatást, ezek között van olyan rendszeralkalmazás is amire nincs feltétlenül szükség.
Ennyél többet nem tehetsz.
Az ügyfeleidnek nincs még fél giga ramra pénze és te mégis ennyit molyolsz a gépükön? Mennyit fizetnek neked, óránként 60Ft-t? Mert lenne itt pár gép, darabja nem ér többet 4 ezer forintnál, ha ez az órabér neked megfelelő átvinném hozzád őket aztán birkózz velük.
XP 512 rammal kevés, ez van, csodák nincsenek.
Kapcsold még ki az összes vízuális effektet a win megjelenítésénél, ill. a lapozófájl méretét állítsd át fix-re. Kapcsold ki a hibernálást is ha nincs rá szükség.
Automatikus frissítéseket nem kell kikapcsolni, elég ha csak értesítést küld az elérhetőekről de egyébként tényleg hajlamos fogni a gépet ha helyből le is tölti az új fixeket.
Flash rendesen fogja a gépet de a fél net használja, pl, a videók jó része flasht használ a megjelenítéshez, alternatíva tudtommal nincs.
Nézd át milyen progikat használnak. Pl. Sokan használják az adobe readert pdf nézegetésre, holott teljesen felesleges, elég valami kisebb gépigényű ingyenes alternatíva.
:)
Pécsett tevékenykedek.
Régi ügyfeleim, többsége minimálbért keres, vagy még munkájuk sincs. Az újabb ügyfelek jó része is ilyen
Örülnek, ha a barátinak nevezett munkadíjat ki tudják fizetni :)
Ezzel már semmi egyebet nem tudsz tenni, ez a max amit ki lehet belőlük taposni.. De tényleg, sztem a vaterán 3000,- ért + posta tudnál venni 512es működő RAM-ot.. Mondjuk 8at 1 csomagban..
20ezerért már lehet venni használható dualcore-os dell laptopokat.. Ha a munkához kell a gép, illik rá költeni mert előbb utóbb elromlik a megélhetés..
Valaki említette a lapozófile méretét memória beállításnál, hogy tegyem fixre.
Mekkora legyen ez a méret?
A fizikai memória hány %-át célszerű beírni?
Az a baj pl a flash-sel, hogy ha nem frissíted, nem fog működni. Ha meg frissíted, akkor a régi gépen csak rosszabb lesz. 22-es csapdája. Firefoxban érdemes telepíteni az adblock-ot, ami a reklámok nagy részét kikapcsolja. Ezek a reklámok sokszor flash animációk, tehát sokat javíthat a működésen.
Amúgy még 1GB memória is kevés lesz ma már a használható működéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!