MS-DOS 7.1 telepítése laptopra Windows XP mellé - HOGYAN?
Laptopra ugyanarra az egy belső SATA HDD-re szeretnék Windows XP mellé bootolható DOS rendszert telepíteni. Ezt hogyan tudnám megtenni, hogy mind a kettő rendszer bootolható legyen majd, illetve ha a későbbiekben pl. Linuxot/Windows 7-et is szeretnék telepíteni, ugyanúgy bootolható maradjon/legyen mindegyik OP-rendszer.
Illetve jó, ha a DOS-ból a 7.1-es verziót raknám fel, vagy érdemesebb lenne más verziót választanom?
(értelemszerűen nincs floppyolvasó a laptopomban - minthogy már régóta nem raknak laptopokba ilyet -, de tudtommal CD-ről való telepítésre is van lehetőség, nemde?)
Elnézést, azt még elfelejtettem mondani, hogy egyenlőre nincs semmilyen operációs rendszer telepítve még nekem, sem XP, sem más, és a merevlemez egyenlőre még szintén formázatlan, gyári állapotban van.
Így akkor hogy érdemes elkezdeni?
Mindenképpen komolyan szeretném használni, virtuális gép nem jó.
Viszont akkor csak boot manager-el lehet ezt kivitelezni?
És milyen sorrendben??? ??):|???
XOSL -> DOS -> Windows XP
Illetve akkor hogyan formázzam most a merevlemezemet?
csinálsz egy pár száz megás FTP particiót, rámásolod és be állítod aktív particiónak, ettől kezdve bootolni fog róla...
7.1 DOS talán a Win8 DOS alapja.
Minek neked ez!?
Ha valami ilyen kéne még esetleg vBox -ba mehet.
"csinálsz egy pár száz megás FTP particiót, rámásolod és be állítod aktív particiónak, ettől kezdve bootolni fog róla..."
Viszont akkor mi a helyzet, ha utána mellé egy XP-t akarnék?
Felismeri az XP a DOS-t, és boot-képesnek hagyná meg???
Huh... Nem FTP! hanem FAT32! Közben máshol jártam. :-)
Igen, fel ismeri mint korábbi Windows/DOS verzió.
Tehát akkor először lemezformázásnál (pl.: Prtition Wizard-al):
100 MB FAT partíció + 10 GB NTFS partíció + .../más NTFS partíciók/...
Utána meg telepítésnél:
1. CD-ről DOS 7.1
2. CD-ről Windows XP Professional
3. DVD-ről Windows 7
És akkor ez így jó, úgy, hogy mind a három bootolható lesz majd?!?
Neeem jó!!! :(
Még mindig nem megy, sehogy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!