Mi lehet a baj bekapcsoláskor?
Win XP-m van, ami a napokban elromlott és szervízbe vittük, ahol új winchester-t kapott, amire újra rá lett telepítve a Win XP. Azóta ha bekapcsolom, akkor a következő üzenetet írja ki:
"Reboot and Select proper Boot device on Insert Boot Media in selected Boot device."
A gép itt megáll, fekete képernyő, csak a szöveg, és hiába nyomom meg az Entert vagy az F2-t, nem lép tovább, csak ha Reset-et nyomok, de akkor már továbbmegy.
Ezen kívül Total Commander-ből nem indítja el a kívánt zenéket, hanem kiírja, hogy Programfuttatási hiba. Ám, ha Winamp-ból keresem ki a zenét és ott nyitom meg, akkor minden gond nélkül lejátsza.
Mi lehet a probléma?
Úgy tűnik, olyan eszközről akar bootolni, amiről nem tud. Esetleg egy floppy maradt a gépben, vagy CD? Állítsd meg a BIOS-ban a bootolási sorrend elejére a HDD-t. Ha ez sem segít, akkor lehet ,hogy az alaplapi elem merül, és mindig elfelejti a beállításokat. A harmadik lehetőség, hogy ez a winyó is problémás. Ez utóbbi viszont felveti azt, hogy talán az előző winyónak sem volt baja, inkább az alaplapi vezérléssel van probléma.
A Total Commanderes kérdésre: Nincs az Mp3 társítva a winamp-hoz, ami elég fura, de úgy tűnik. Hosszú jobb klikket nyomj a zeneszámon, majd a Társítás menüben választ ki a WinAmp-ot, és kattints be az "Ilyen fileok megnyitása mindig a kijelölt programmal történjen" pipát.
Nos a Winamp társítást elvégeztem, de fura mód, nem volt benne a listában, külön kellett tallóznom hozzá, és továbbra sem ismeri fel, még mindíg hibaüzenetet kapok.
Amikor visszakaptam a gépet, benne volt egy lemez, de szóltam a fickónak, hogy benne maradt és kivette. :/
Ezt a Bios-t hol lehet beállítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!