Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Van itt valaki, aki nagyon...

Van itt valaki, aki nagyon ért a photoshop-hoz?

Figyelt kérdés
Tudnátok segíteni privátban? Miket kell megtanulnom ahhoz, hogy egy képet ilyen minőségűre tudjak megcsinálni? (maszkolás, élesítés stb..?) [link]

2013. okt. 14. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:
2013. okt. 14. 19:16
 2/9 tabaki ***** válasza:
Ez ugyan 3D-grafika, de persze a Photoshoppal azt is le tudod utánozni...
2013. okt. 14. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:

A 3D-s rajzolást mindenképp tudnod kell. Ezt a részét még én sem tudom mert nem foglalkozok vele még, de tudtommal tele van az internet, leírásokkal és tutorialokkal. Annyit mondok hogy ne nagyban kezdd hanem kicsibe mittudomén egy kört, aztán valami egyszerű alakot és így tovább.

Nem egyszerű ez haverom rendesen iskolában tanulja ezeket és fél év alatt jutott el addig hogy 1 fát meg egy bokrot megtudott csinálni viszonylag igényesen, pedig ő a suli mellett otthon órákat ült ezen!

Tehát ezt ne úgy akard elérni hogy egyik napról a másikra mert úgy vagy nagyon hányadék lesz vagy egyszerűen feladod a francba. És ha megvan már a program akkor a 3D-s részeket nézegesd, picit ismerkedjél vele hogy mi mire jó stb... Akkor tanulsz igazán ha magadtól jösz rá dolgokra, én is így tanultam meg egy csomó mindent és még így is csak kezdő szinten értek a programhoz mert az effekteken és a feketefehér képek színeezésén kívül, plusz a retusálás ami még picit kezdetlegesen megy ezeken kívül mást nem nagyon tudok, a HDR része viszonylag egyszerű egy újabb PS-ben de ahhoz is inkább érzék kell, és azért 2 év alatt ennyit elérni nem egy rossz dolog csak munka, és tanulás, és minden nap kell vele foglalkozni hogy ne felejtsen az ember mert volt hogy én is 1 hónapig mellőztem a munkám miatt és majdnem a legalapvetőbb maszkolási dolgokat elfelejtettem, főleg akkor amikor egy fontosabb képet kellett volna megcsináljak.

Tehát szánd erre minden idődet és gyakorolj, olvasgass stb... Internet tele van tutorialokkal magyarul is elég sok van. Ebbe nagyon senki nem fog segíteni, mindenki max tutorialokat adhat.

2013. okt. 15. 13:10
 4/9 tabaki ***** válasza:

Hááát... én nem mondom, hogy a PS nincs megtámogatva, igen helyesen, bizonyos 3D-segédeszközökkel, de hogy ilyen pacikat nem mintázol vele, az faktum. Erre valódi 3D-szerkesztő kell. Ajánlom az igyenes nagyágyút, a Blendert, vagy ha ezen a téren sem tudsz meglenni méregdrága fizetős szoftver nélkül, akkor a Maya, 3D Studio Max programokat. Hogyha esetleg gellert kapnál ebbe az irányba, itt még emlegetek néhány jó ingyeneset:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..

2013. okt. 15. 15:16
 5/9 tabaki ***** válasza:
+ingyenes
2013. okt. 15. 16:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak :) még azért azt megkérdezném, hogy - ez a kép egy játékból lett kivágva, és feljavítva - a 3D technikával később ezt is meg fogom tudni csinálni?
2013. okt. 16. 05:18
 7/9 tabaki ***** válasza:

Őszintén szólva, nem egészen értem, hogy a kompozícióhoz egyáltalán mi szükség van a Photoshopra (már a textúrákon és a háttérképen kívül), ugyanis az egész fölvehető egy 3D-programon belül. Ebben a minőségben nem tudom megállapítani, hogy mi lett volna az az eredeti, amelyet följavítottak a PS-pal, és milyen beavatkozásokat ejtettek volna meg rajta. Ennek ellenére nem lehetetlen, hogy a modelleket végül Photoshopban ügyeskedték egymáshoz, csak éppen értelmét nem látnám, mivel ez igazi 3D-szerkesztőben sokkal kényelmesebben megtehető. Ami az esetleg utólag feldögösített csillogásokat, elmosásokat illeti, ennyit nyilván most is tudsz, gondolom, nem ez izgat.

Hogy később mire leszel képes, az csak rajtad múlik. Én azt mondom, hogy ez nem egy hajde csuda kép, simán meg is haladhatod a minőségét. Ehhez azonban azt javaslom, hogy ne csak a programok kezelésével foglalkozz, hanem a saját látásmódod, megfigyelőképességed és rajztudásod fejlesztésével is, mert elsősorban az szükségeltetik a jó képekhez. A linkelt képnek is ez a gyengéje, bár egy játékból ollózott kockát nyilván nem szabad olyan mércével mérni, mint egy egyedi alkotásként létrehozott képet.

Egyébként, ha a 3D-alkotásba belejön az ember, általában már kihívásnak érzi, hogy utólagos retussal ne ártsa bele magát a képbe. De így is elég ügyes dolgokat lehet összetákolni... Néhány példa a kedvenc grafikusomtól (Gilles Tran), akiről érdemes tudni, hogy nem ebből él, hanem voltaképpen agrármérnök vagy efféle:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. okt. 16. 10:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ tabaki, tulajdonképpen csak egy tipp volt a photoshop, mivel manapság már mindent azzal csinálnak (legalábbis azt hittem..) szóval akkor, mit gondolsz, a Blender programmal tudnék ilyet készíteni? Gilles Tran munkái pedig nagyon szépek :)
2013. okt. 16. 16:42
 9/9 tabaki ***** válasza:

Igen, a Blender legalábbis képes rá... Ezt tudta öt éve:

http://www.youtube.com/watch?v=YE7VzlLtp-4

Bár a mozgóképen éppen a minőséget nemigen lehet megítélni...

[link]

[link]

Legutóbb az élő szereplők beillesztésével próbálkoztak, az is érdekes, bár nem vág éppen a témába:

[link]

Azért ez hatalmas tanulni valót jelent akkor is, ha te csak állóképekkel foglalkoznál. De attól még élvezetes mulatság.

2013. okt. 16. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!