Lekerekített sarkú képnek hogyan csináljak keretet (Photoshop CS5)?
Kijelölni nem tudom az ilyen képeket, a normális képeket ki tudom jelölni(ctrl+a), de a lekerekített sarkú képeket így nem lehet kijelölni. Ilyesmi képekre gondolok:
Bocs, de nem hiszem. Miért ne tudnád kijelölni?
Vagy ezt a bizonyos formát akarod körbejelölni? Szín szerint jelöld ki a sarkokat, utána fordítsd meg a kijelölést, akkor a sarkokon kívül minden benne lesz.
Szerintem meg valamit nem értettél meg. A szín szerinti kijelölésnél minden sarok-színű dolognak kutya kötelessége kijelölődnie, ergo a többi saroknak is. De varázspálcával is megcsinálhatod, ha a kattintások között lenyomva tartod a Shiftet.
Ez nem olyan lekerekítés, kénytelen leszel becsszóra elhinni, hogy nem ellipszissel, hanem Shift+varázspálcával jelöltem ki a sarkokat -- itt a szín szerinti kijelölés kényelmetlen volna, mert belevenné a szemeket és csillogásokat is, utólag kéne kivonni belőle, ha jól emlékszem, Ctrl+kijelöléssel:
Tessék, itt egy szín szerinti. Mint látható, valamivel bonyolultabb is, mint egy szimpla lekerekítés:
Egy kis gondolatébresztő a leszakadó formák egybejelölésének használatával (itt a sarkokkal ugyebár nincs probléma, csak a betűkkel, csillaggal):
Ez ugyan Gimp, de a Photoshop se butább, csináld utánam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!