Én is feltettem ezt a kérdést, de nem érkezett válasz még rá, végül úgy döntöttem, hogy felrakom. Most ez van a gépemen Manjaro XFCE. Abszolut kezdő felhasználó vagyok, a számítástechnikában járatlan emberke. Teljesen alap dolgokra használom, netezés, illetve a szövegszerkeztőt. Ezeke remekül működnek. Sajnos a libre office angolul van rajta, de nem gond.
2013. nov. 26. 22:43
4/11 FeeroP válasza:
Bocs, de az előbb véletlenül elment a válasz. :( Viszzatérve a témára a telepítésnél a particiós résznél figyelni kell. Miután én nem értek hozzá, igy volt egy kis gond, de utána olvastam, és végül megoldódott. Pontosan mire vagy kíváncsi?
Bevallom, én ódzkodom az 1.0 alatti verziószámú dolgoktól. Mennyire érzed stabilnak és kiforrottnak?
2013. nov. 27. 09:12
7/11 soccerway válasza:
Nálam is fent van a Mint mellett, hiba nélkül megy, kezdőknek is ajánlott.
2013. nov. 27. 10:33
8/11 FeeroP válasza:
Szerintem a manjaronál másképp kell értelmezni a verzió számot, de ez le is van írva abban a linkben amit küldtem. Arra a kérdésedre, hogy mennyire kiforrott ez az operációs rendszer nem tudom megmondani, remélem, hogy az :). Azért raktam föl, mert nem akarok verzió váltásokkal foglalkozni. :)
2013. nov. 27. 17:54
9/11 anonim válasza:
Bizony, a rolling release nagyon is csábító. Sajnos én az LMDE-vel kapcsolatban eléggé megszívtam a feleségem laptopján.
OFF
Egy szép napon egy frissítés után nem akart elindulni többé, azóta egy régebbi kernel-verzióval fut és mindenféle baja van, a cinnamon is összedőlt, de tettem rá egy XFCE-t és azóta egész jól eldöcög. Újra kéne telepíteni, csak nincs hozzá se kedvem, se időm.
Azt hiszem, kipróbálom ezt a Manjaro-t, de először csak a saját gépemen.
2013. nov. 28. 08:51
10/11 anonim válasza:
Az előző vagyok. Kb. egy hete Manjaro (XFCE) fut a gépemen. Ennyi tapasztalat után azt tudom mondani, hogy gyors, stabil és szinte hibátlan.
Én abszolút kezdőnek azért nem biztos, hogy ajánlanám. A pacman / pamac páros zavarbaejtő lehet annak, aki még sosem látott közelről linuxot, az AUR-ból való telepítésről nem is beszélve.
Ahhoz is dolgozni kell egy kicsit, hogy video-lejátszás közben ne vegye el a képet a képernyővédő / energiagazdálkodó izé.
De az Arch wiki nagyon jó, eddig minden kérdésemre választ adott. Ha valaki nem ijed meg a terminál látványától, akkor a Manjaro egy nagyon jó választás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!