Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet ezt megcsinálni...

Hogyan lehet ezt megcsinálni Wordben?

Figyelt kérdés

Egyik nap féletlenül félrenyomtam valamit Wordben. Gondolom billentyű kombináció lehetett. Onnantól nem tudtam semmit kitörölni hanem amit ki akartam az piros színű lett és át lett húzva a szó, szöveg. Új doksit nyitottam meg mert nem tudtam visszaállítani. Mit nyomtam meg?

És hogyan lehet kettő oszlopban írni? Hogy ugyanúgy működjön, mintha egyben lenne, de külön, kettőben van minden? Mintha tükörben lenne a szöveg pl. magyar és angol nyelven is? Táblázat beszúrása nélkül.

Köszönöm előre is ha segít valaki!

2013. okt. 7. 21:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a menűben a helyesírás ellenőrzést.
2013. okt. 7. 21:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem piros aláhúzás lett hanem pirossal lett áthúzva minden. És nem tudtam törölni, ilyet a helyesírás ellenőrző nem csinál-szerintem.
2013. okt. 7. 21:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Alul az információsávban nincs bekapcsolva a KORR felirat? Kattints rá, kapcsold ki.
2013. okt. 7. 21:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Azt a fájlt már régen bezártam, nem tudom hogy volt-e olyan felirat. Hogy lehet előcsalogatni? Ezt sem tudom...
2013. okt. 7. 22:01
 5/8 tabaki ***** válasza:

Igen, ez korrektúra-módnak néz ki. Én LibreOffice-t használok, abban Szerkesztés->változások követése. Pontosan azt csinálja, mint amit leírtál. Gondolom, Wordben is arrafelé kell keresgélned valahol.

Ami a másik problémádat illeti, miért nem jó megoldás a táblázat? Elvileg csinálhatnál két hasábot, és a magyar szöveg végére tett hasábtörés után folytatnád angolban, de ez eléggé ügyefogyott és bizonytalan módszernek tűnik.

2013. okt. 7. 23:24
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm amit írtál, majd megnézem a korrektúra nézetet.

Dolgoztam olyan Word dokisikkal ahol így volt szerkesztve de nem volt táblázat. Azért érdekel, hátha egyszer csak nekem kell ilyet csinálni. A táblázattal az a baj, hogy ott látszik a keret. Vagy el lehet azt tüntetni? Köszönöm!

2013. okt. 8. 06:39
 7/8 tabaki ***** válasza:

Persze, hogy el lehet tüntetni. A Táblázat tulajdonságaiban, a Szegélyeknél részletesen meg tudod adni, hogy a táblázat melyik vonala milyen legyen, vagy akár ne is legyen. A tájékozódás kedvéért esetleg szürkén még mutatja, de azt már nem fogja nyomtatni. Egyébként az is is kikapcsolható -- LibreOffice-ban például Táblázat->Táblázathatárok címszó alatt --, és akkor már tényleg csak a szöveget látod szerkesztéskor.

A táblázatnak nagy előnye, hogy a szöveg mondatait a rubrikákban egymás mellé tudod szinkronizálni. Ha erre nincs szükség, állhat az egész egyetlen sorból és két oszlopból.

Ugyanez megoldható még két szövegdobozzal is, de szerintem az is kényelmetlenebb, mint a táblázat.

2013. okt. 8. 10:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm a segítséged :)
2013. okt. 8. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!