Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik Linuxot válasszam?

Melyik Linuxot válasszam?

Figyelt kérdés

Testvéremnek van egy régi laptopja rajta a (legális) XP kissé lassú, ezt próbálnám kiváltani egy Linux-al.

P4 Northwood 3Ghz, 1GB RAM, 160GB IDE merevlemez

A felhasználás: netezés, skype, Office

A tesó nincs otthon az informatikában, nekem kell telepíteni, beállítani, stb. Csak a Linux nekem fehér folt, kölyökkoromban DOS-on nevelkedtem, majd a különféle Windowsok következtek, a Linux kimaradt.

A testvérem XP-hez van szokva. Régen használt Puppy Linuxot, de az grafikailag nem tetszett neki, meg telepítésileg nekem sem.

Olyat keresek ami:

-Jól fut a fenti Laposon. LXDE, XFCE, max KDE vagy ezeknél könnyebb felület.

-Kezelése, felülete hasonlít a Windows-ra. Start gomb bal alsó sarokban, tálca lent.

-Az egyszerűbb testreszabás(pl parancsikon asztalra) tényleg egyszerű legyen, ne kelljen már registry szinten mókolni.

-Legyen stabil és könnyen kezelhető.

-Magyar felület.

-Friss vagy frissíthető programok.

-Ha valamit mégsem tudok megoldani, könnyen találjak magyarul segítséget. Ne valami egzotikus Linux legyen amit a magyar fórumozók se nagyon ismernek.

-Nem akarom évente újratelepíteni. Frissítse magát az aktuális verzióra, vagy legalább a biztonsági frissítéseket kapja hosszú ideig.

Csak ennyi a kívánságlista.

Írhattok többet is. Letöltöm és virtualbox-ban kipróbáljuk, aztán valamelyikre rábök.

2013. okt. 1. 20:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2013. okt. 1. 21:03
 2/14 anonim ***** válasza:
Ubuntu, sok évi Windows tapasztalattal egy óra alatt megtanultam. LibreOffice-t tettem fel Irodának.
2013. okt. 1. 21:05
 3/14 A kérdező kommentje:
A sima Ubuntut a Unity felület miatt nem gondolom jónak. Lassú és szokatlan. Egy gyorsabb és könnyebb Ubuntu változat kellene. De akár lehet nem Ubuntu alapú is, ha elég "Ubuntusan" könnyű betanulni.
2013. okt. 1. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:

LinuxMint ;-)

Azért érdekelne a VGA mert azzal lehetnek gondjaid.

2013. okt. 1. 21:13
 5/14 A kérdező kommentje:

ATI Radeon IGP 345M (RS200MP) HP NX9010 a noti

[link]

2013. okt. 1. 21:16
 6/14 anonim ***** válasza:
menni fog, de 3D -s dolgokat ne várj tőle.
2013. okt. 1. 21:19
 7/14 A kérdező kommentje:
Leszedtem egy Linux Mint-et nemhivatalos LXDE-vel. Ki lesz próbálva.
2013. okt. 1. 21:19
 8/14 A kérdező kommentje:
Ha nem Ubuntu az alap mi jöhet még szóba?
2013. okt. 1. 21:21
 9/14 anonim ***** válasza:

Felejtsd el az ubuntut, ha jót akarsz neki.

Limux Mint, vagy GEcko.

2013. okt. 1. 21:37
 10/14 anonim ***** válasza:

www.distrowatch.com -on jobb oldalt. csökkenő sorrendbe vannak népszerűség szerint.

Jelenleg Debian/ubuntu alapú rendszerek viszik, mert ezekre van a legnagyobb szoftver kínálat, és hardver támogatás.

De lehet Mandriva, Fedora, Red Hat, openSUSE, Arch, FreeBSD... vagy épp a fekete öves Gentoo

2013. okt. 1. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!