Melyik Linuxot válasszam?
Testvéremnek van egy régi laptopja rajta a (legális) XP kissé lassú, ezt próbálnám kiváltani egy Linux-al.
P4 Northwood 3Ghz, 1GB RAM, 160GB IDE merevlemez
A felhasználás: netezés, skype, Office
A tesó nincs otthon az informatikában, nekem kell telepíteni, beállítani, stb. Csak a Linux nekem fehér folt, kölyökkoromban DOS-on nevelkedtem, majd a különféle Windowsok következtek, a Linux kimaradt.
A testvérem XP-hez van szokva. Régen használt Puppy Linuxot, de az grafikailag nem tetszett neki, meg telepítésileg nekem sem.
Olyat keresek ami:
-Jól fut a fenti Laposon. LXDE, XFCE, max KDE vagy ezeknél könnyebb felület.
-Kezelése, felülete hasonlít a Windows-ra. Start gomb bal alsó sarokban, tálca lent.
-Az egyszerűbb testreszabás(pl parancsikon asztalra) tényleg egyszerű legyen, ne kelljen már registry szinten mókolni.
-Legyen stabil és könnyen kezelhető.
-Magyar felület.
-Friss vagy frissíthető programok.
-Ha valamit mégsem tudok megoldani, könnyen találjak magyarul segítséget. Ne valami egzotikus Linux legyen amit a magyar fórumozók se nagyon ismernek.
-Nem akarom évente újratelepíteni. Frissítse magát az aktuális verzióra, vagy legalább a biztonsági frissítéseket kapja hosszú ideig.
Csak ennyi a kívánságlista.
Írhattok többet is. Letöltöm és virtualbox-ban kipróbáljuk, aztán valamelyikre rábök.
LinuxMint ;-)
Azért érdekelne a VGA mert azzal lehetnek gondjaid.
Felejtsd el az ubuntut, ha jót akarsz neki.
Limux Mint, vagy GEcko.
www.distrowatch.com -on jobb oldalt. csökkenő sorrendbe vannak népszerűség szerint.
Jelenleg Debian/ubuntu alapú rendszerek viszik, mert ezekre van a legnagyobb szoftver kínálat, és hardver támogatás.
De lehet Mandriva, Fedora, Red Hat, openSUSE, Arch, FreeBSD... vagy épp a fekete öves Gentoo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!