Menyi rammot bír kezelni a windows 7 ultimate 32 bit?
nekem most windows xp home edition van fent és a 4 GB-ből
csak 3.24 GB ismer ezért lennék kíváncsi hogy ez mért van és más 32 bites operációs rendszer is ennyit ismer e fel
Először leírom neked a 67 bites Windows 7 verziók memóriakezelését:
Starter: 8GB
Home Basic: 8GB
Home Premium: 16GB
Professional: 192GB
Enterprise: 192GB
Ultimate: 192GB-ig látják és kezelik a memóriát.
Én úgy tudom hogy a 32 bites verziók maximum 4 BB-ig kezelik a memóriát
Teljesen igaza van az utolsó válaszolónak.
Az is számít , hogy az alaplap mennyit kezel.
Hiába kezelne a 64 bites win 7 Ultimate 192 GB-ot ha az alaplap csak 8 GB-ig képes RAM-ot befogadni :DD
"nem hiszem de akkor is mért csak 3.24 GB ram van"
Nincs integrált videokártyád?
Mert lehet, hogy a részére lop le a win fél giga ramot....
"Teljesen igaza van az utolsó válaszolónak.
Az is számít , hogy az alaplap mennyit kezel.
Hiába kezelne a 64 bites win 7 Ultimate 192 GB-ot ha az alaplap csak 8 GB-ig képes RAM-ot befogadni :DD"
Kissé el vagytok varázsolva. Hiába kezel a lapod 32 GB-ot ha a 32 bites oprendszer csak 4 GB-ot fog felismerni és használni. Nagyon okos válasz.
Az alaplapnak és az oprendszernek is kezelni kell tudni a megfelelő mennyiségű RAM-ot. Ha az egyik nem képes rá akkor bukta van. Nálad az a gond, hogy 64 bites oprendszer helyett 32-est használsz...
Aemlyik lap nem kezel 4GB-ot, az 3.24-et sem kezel. Egyébként olyan lap nem volt tudtommal ami 3GB-t támogat, 4-et meg nem. Olyan volt ami 1, 2 vagy 4GB-ot támogat. Volt olyan lap amiben be lehetett kapcsolni, hogy pont csak 3GB-ot lásson, de akkor az megint nem 3.24.
A 32 bites rendszer alatt viszont a 4GB-ban benne van ám az esetleges VRAM, hangkártya memória, bizonyos flash memóriák, stb. is.
Olyan viszont van, hogy meg van adva hány "bankot" támogat az alaplap (ez régebben oldala a ramnak volt, de létezik két soros kétoldalas is, az már 4 bank kapásból) és lehet, hogy valamelyik ram egyik oldala már nem látszik az alaplap felé.
Szerintem az eső 6 válaszból is rájött magától a kérdező arra, hogy esetleg 64 bites rendszert kellene használnia a 32 helyett.
Ha nem akkor a többi válasz sem hasztalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!