Ilyen kocsikat milyen programmal lehetne készíteni?
Sziasztok!
Már régóta nézem az ilyen képeket: [link]
És mindig azon gondokoztam milyen programmal tudnám az ilyen autókat elkészíteni?Nos nemrég rákerestem googlen de sajnos nem találtam megfelelőt.
Szóval szeretném a segítségeteket kérni hogy milyen programmal tudnák hasonló kociskat elkészíteni.
Nem baj ha nehéz másnem megtanulom. :)
Eéőre is köszönöm a választ adóknak. :D
3ds max vagy Maya, Cinema 4D, Blender...
Én csak a 3Ds max design-t használom, már kb 3 éve, de még nem vagyok benne túl jó. Amúgy nem olyan nehéz egy kocsit lemodellezni, csak irtó sokáig tart - legalábbis nekem, úgyhogy én a projektjeimet általában előre elkészített modellekkel készítem el.
Autodesk?
Egyébként 3d tervező programra keress rá.
De egyébként egyik programmal sem fogsz tudni ilyet készíteni néhány nap alatt, még akkor sem ha szépen rajzolsz.
A felsoroltakból a Blender ingyenes, már le is töltheted:
Indulásként nézz meg néhány témához tartozó oldalt:
Gyakorlásként sok helyről tölthetsz le modelleket, például innét:
(A Blender sok egyéb formátumot képes importálni. A C4D és MAX formátumot történetesen nem, de például a 3DS, OBJ, LWO fájlokkal nem szokott gond lenni).
Az általad linkelthez hasonló dögös képeknek a puszta modellezésen túl egyéb trükkjei is vannak: A renderelés minősége, a HDR-fotókkal való világítás, a tükröződések rafinált kezelése, a kamera látószöge és elhelyezkedése, stb. Ezért ne lepődj meg azon, ha a modellek a te képeiden sokkal kevesebbet mutatnak -- nem a program a rossz, hanem ezt a részét külön is ki kell tanulnod. A Blender erre ugyanúgy alkalmas, mint a többi, tehát kalandra fel! Ha kisebb dolgokban elakadsz, talán tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!