Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Word formázási probléma?...

Word formázási probléma? Segítség!

Figyelt kérdés
Miért van az, hogy ha beírok néhány oldal szöveget word-be és utána mikor el kezdem formázni, önkéntesen megváltoztatja a formázást? Iskolai tananyag vázlatokat írok. Főként felsorolásokat használok különböző mélységben, de behúzom mondjuk 2 centihez, az alatta lévőt 3 centihez, meg is csinálja, de egy perc múlva visszahúzogatja az elejére. Ha még néhányszor visszateszem ahova én akarom, előbb-utóbb úgy hagyja, de addigra kitépkedem az összes szál hajamat. Ez nem verziófüggő, most éppen Office 2010-et használok, de a régebbieknél is ugyanez volt a gondom. Bocsánat ha értelmetlenül írtam le, remélem azért értitek mi a gondom és tud valaki segíteni. Nagyon-nagyon köszönöm!

2013. szept. 24. 08:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg közben olyan formázási műveletet csinálsz, ami az egész dokumentumot érinti, nem csak azokat a bekezdéseket amiket szeretnél.

Megteheted, hogy egy ilyen lépés után nyomsz egy mentést (klikk a kis flpyy ikonra) és akkor megjegyzi. Viszont nem fogsz tudni visszalépni a vissszavonás gombbal.

2013. szept. 24. 09:47
 2/5 Lajos54 ***** válasza:

Akkor is szokott hasonló probléma jelentkezni, ha egy másik dokumentumból másolsz be részleteket. Ilyenkor alapértelmezett beállításnál "viszi magával" a másik dokumentum beállításait is a beillesztett rész.

Ezt úgy lehet kivédeni, hogy a beillesztésnél, még a másolás előtt a kijelölt rész formátumát (a Szerkesztés menüpontban) törölni kell.

2013. szept. 24. 10:14
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, csatolok egy képet, és megpróbálom jobban körülírni a problémám.

[link]

Beírtam pl. a képen látható szöveget, végig egy felsorolásban. Utána formáztam a betűvastagságot, és az aláhúzást. Ezután ctrl-t lenyomva kijelöltem az összes olyan szöveget, ami nincs vastagítva, és fent a vonalzón a kis csúszkák segítségével eggyel beljebb húztam. Úgy is nézett ki, ahogy szerettem volna. Majd elmentettem.

A mentés után a középső 3 visszaugrott az elejére, nincs behúzva. De nem is az összeset változtatja, hanem önkényesen, csak pár sort.

Kb. 20 oldalnyi szövegről van szó, amit majdnem mind én gépeltem be, két helyen van kb. 5-5 sor, amit máshonnan másoltam, elképzelhető, hogy ez a pár sor okozza a problémát?

2013. szept. 24. 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Van egy olyan gomb, hogy behúzás, a formázásnál, azzal a kijelöltet beljebb tudod léptetni
2013. szept. 24. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Javasolnám, hogy formázáskor kapcsold be a "minden látszik" gombot, mert lehetnek olyan karakterek, vagy amik elrejtve az őrületbe kergetnek.

Különösen másolt szövegek esetében fordulhatnak elő szakasztörések, millió szóköz és enter.

2013. szept. 24. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!