Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » 250 FPS és szaggat!?

250 FPS és szaggat!?

Figyelt kérdés
A Minecraft nevű játékban van 250 FPS-em van, időnként(10 másodpercenként) szaggat.

2013. szept. 18. 21:54
1 2
 1/11 P.O.C. ***** válasza:
37%
Mivel hogy online játék, a lagg könnyen lehet a rossz hálózati kapcsolat miatt. Másrészről ez a játék egy optimalizálatlan f*s hányinger grafikával. Fel nem lehet fogni, mire kell neki egy viszonylag erős gép. Nincs tőle mit várni, nem is értem miért vannak olyan sokan beleőrülve.
2013. szept. 18. 22:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Generálásnál visszaeshet rendesen, tehát a már legenerált világban simán lehet sok fps-ed, de amikor egy olyan helyre érsz/látsz ami még nem volt generálva akkor ott a procit megdolgoztatja ám rendesen.

A gépigény azért magas amúgy mert java alapú, a java meg egy hányinger nyelv egyetemen répát hegyező fiúkáknak :)

2013. szept. 18. 23:07
 3/11 sasikaa ***** válasza:
45%
az első válaszolónak üzenem, hogy MIT keresel itt, és miért válaszolsz a minecraft-os kérdésre, ha nem is szereted és nem ismered ezt a játékot? Nem értelek titeket...
2013. szept. 19. 09:54
 4/11 P.O.C. ***** válasza:
54%

És te mit keresel itt, minek válaszolsz, ha semmi hasznosat nem tudsz hozzáfűzni a kérdéshez?!

Tudod ez egy olyan oldal, ahol a kérdésre kell reagálni és nem a válaszokra!

2013. szept. 19. 10:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Mennyi RAM-od van és mik futnak a háttérben? A Minecraft sajna egy eléggé rosszul optimalizált játék, nekem is van, hogy 100FPS felett vagyok, aztán akadozik. A generálás, meg a chunkok tárolása sok CPU-t és RAM-ot használnak fel. Ehhez a játékhoz sok memória javasolt, erős CPU és a VGA csak harmadlagos (kivéve komolyabb shader modoknál). Jó CPU és RAM mellett még egy X1650-es AGP-s kártyával is megy stabil 40-60 FPS-sel.

Még ami egy fontos kérdés, mivel Java alapú játékról van szó és a RAM használatot be kell nála állítani, hogy mennyi RAM-ot használhat nálad a játék? Mert azon sok múlhat. Hiába van mondjuk 8GB RAM-od, ha a program csak 512MB-ot, vagy mondjuk 1GB-ot használhat. Az új launcherekben már alapból benne van a RAM méretének paraméterezhetősége. Ezt a profil szerkesztés alatt lehet beállítani, JVM Arguments a neve: Ide ha pl. beírod, hogy -Xmx1G, akkor 1GB lesz a maximum lefoglalható memória.

Másik, amit tudok javasolni: OPTIFINE MOD. Sajna az alap Minecraft ahogy írtam, pocsékul van megírva, az Optifine segíthet, plusz sok apró, de alapvető grafikai javítást is nyújt a jobb teljesítmény mellett. Persze kell állítgatni kicsit, hogy a legjobb legyen.

Harmadik, érdemes a látótávot Normalnál NEM nagyobbra venni. A "Far" beállításon eléggé éhes lesz a program, és hajlamos akadni rendesen függően a gép teljesítményétől.

2013. szept. 19. 11:33
 6/11 A kérdező kommentje:

#2 és #4-nek:

Köszönöm. Optifine bent van, 1-2 blokkot mentem csak arrébb.

2013. szept. 19. 17:03
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

2-3 percig eltarthat ameddig legenerálja a világot.

#1. A játék grafikája direkt ilyen. Másrészt meg azért kell neki akkora gép mert a világ amit legenerál mondhatni végtelen az az a föld felszínének a 8 szorosát generálja le, ezért nagyon kihasználja a gépet. A játék élmény meg csodálatos, nekem egy játék sem tud olyan élmény nyújtani mint a Minecraft.

2013. szept. 19. 22:02
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem tud. fsx, x plane 10 :)
2013. szept. 26. 01:52
 9/11 anonim ***** válasza:
Mindig is irigyeltem azokat akiknek a grafika adja a játékélményt :(
2013. szept. 26. 09:12
 10/11 anonim válasza:

P.O.C.-nek igaza van!

Amúgy nekem 30FPS-sel lazán megy akadás nélkül! Nálam 20FPS-nél kezd el akadni de nem annyira észrevehetően.

A szaggatás mint amit előbb említettek: pályagenerálás, ez pl. tényleg terheli a procit, próbálj sík területeken menni ott a laggok álltalában kevesebbek, vagy ha jól tudom lefele nézzél és kevesebb a lagg (vagy fordítva, ezt most nem tudom:) ) A lényeg, hogy processzor és RAM igényes a minecraft ezekből ha tudsz jókat vegyél, a videókártyára meg nagyon vigyázz, nem mindegyiket támogatja sajnos... :(

2013. szept. 26. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!