Mi a hátránya annak, ha az agyonhájpolt linux disztrók helyett valami nagyon kevéssé ismertet teszek fel? Nem ubuntu, opensuse, mint, debian-hanem olyan disztro amiről még a hozzáértők se nagyon hallottak.
hát már feltettem és minden működik
hozzá se nyúltam semmihez pedig
Lehetnek dolgok amik máshogyan vannak benne, más komponenseket használnak. Annyi, hogy egy kevésbé ismertnél jobban kell tudnod, hogy pontosan milyen programokból és libekből áll a rendszered, mert nem lesz elég úgy googlezni, hogy "xy ibaüzenet ubuntu" hanem tudnod kell, hogy "xy hiba apt".
Másik hátránya, hogy külön helyről jöhetnek a csomagjai, így lassabban frissülhet mint a nagy disztrók.
A harmadik, hogy több lehet bennük a hiba mert kisebb fejlesztőbázis van mögöttük, kevesebben tesztelik, így inkompatibilitási vagy rossz konfigurálási hibák előjöhetnek.
ez épp ubuntu alapú
egyébként linux lite, és lxde felületes-épp ezért választottam ezt
Ha Ubuntu alapú, akkor nincs különösebb hátránya. Azt használod, amelyik szimpatikusabb.
Bár kíváncsi lennék, miben más, mint pl. egy Ubuntu + LXDE. Az ilyen különbségeket kell megnézni, mikor valaki választani akar.
hát arra én is, de azt látom tapasztalom hogy gyorsabb
>>>>
Bár kíváncsi lennék, miben más, mint pl. egy Ubuntu + LXDE
a linux mint is fenn van virtuálisban és jó.
de nekem nagyon szimpatikus az lxde felület és a linux mint csapat már jó ideje befejezte az lxde köré történő építést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!