Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows Xp-t le kell-e cseréln...

Roaden kérdése:

Windows Xp-t le kell-e cserélnem 2014. április után ha megszűnik a támogatása?

Figyelt kérdés
Állítólag nem lesz utána már biztonságos. Mit ajánlotok helyette és annak milyen ára van? Acer aspire One d250-1b netbookom van. Illetve akkor az Office programokat is újra kell vásárolnom?

2013. szept. 1. 11:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10 És ebből mennyit frissítenek rendszeresen?

Ez az egész támadás dolog kicsit túllihegett. Az emberek többsége router mögül lép fel a netre, (Itt már van egy tűzfal, meg pár biztonsági protokoll,) és vírusirtót valamint tűzfalat használ.

A termék még támogatott, de most is bekapnak az emberek vírust, férget, meg zombivá teszik a gépüket.

Mit változtat ezen az állapoton a támogatás megszüntetése?

2013. szept. 1. 17:36
 12/21 anonim ***** válasza:
#11 Az, hogy ha mostmár valamit felfedeznek a hackerek, akkor azt életük végéig használhatják, nem csak a kövi frissítésig (már ha a kövi frissítés javítja azt a hibát).Meg sok céges gépen XP van még... És az nem elhanyagolható, mert mondjuk azon vannak fontos file-ok.
2013. szept. 2. 15:12
 13/21 anonim válasza:

Hozzá szólhatok? Xp-m van,nem"frankó" (ha érted).

Minden amit eddig bekaptam "Birodalmi" infekció!

Felrakom, és azonnal IZOLÁLOM, mert a "Birodalom" figyel.

Azaz:semmi frissítést nem engedek (2002-es lemez), és mégis "betelepűl" 1-2-3... Birodalmi cucc (pl.:VisualC++ stb)

és 2 hét alatt kiüti a gépet.

"Csomagkapcsolt" birodalmi cuccok,ez az igazi TRÓJAI.

PL.: Akartam az Adobe Flash Player-t, felvitt a honlapra, és mindenáron nyakamba akarta rakni a McAffe-t!!!

Nem is töltöttem le a playert mert nem engedte csk a köcsöggel (ami- "birodalmi" sokcsillagos beszállító partner cég, ugye?) és jön vele a "Birodalmi" infekció!!!

Kit érdekel a frissítés, tuti a fele csak ilyen-olyan ellenőrző, manipuláló stb ami nem neked hanem a birodalomnak tesz jót.

- szerintem, de "kinek a papné, kinek Balogmari!"

UI.: Rés mindig lesz! Szerintem bent kell KEMÉNYEN védekezni, mint pl avast viselkedés-védelem stb

2013. szept. 11. 10:17
 14/21 anonim ***** válasza:
2014. jan. 7. 19:22
 15/21 csacsi2 ***** válasza:

Már megint ez a vita... Véleményem leírtam itt :

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

2005-ota ki van kapcsolva a frissítés nálam...Gondolom most sem az XP tűzfala védi a géped...

Win98 mióta nem frissül mégis milyen sokáig írták rá a programokat...

Hogy milyen windowst tegyél helyette az majd kiderül, ha már tényleg nem lesz érdemes XP -t használni, mondjuk a Windows 2020-as verzióját...

2014. jan. 7. 19:47
 16/21 anonim válasza:

Látom nagyon fo-stock a windows frissítések lejárása miatt.... (-.-)"

Én speciel 2002-es Windows® XP®-t használok FRISSÍTÉSEK NÉLKÜL!

Magyarul: olyan mintha 2002 óta nem frissítettem volna az XP-met! Alap eredeti Windows Xp service pack 3 + egy jó antivírus (én Avast-ot használok) és kész.

A kedves Microsoft azért játsza a haját "biztonsági frissítésekkel", hogy mindenki váltson Windows 7-re! Azaz vegyétek meg a terméküket és keressenek rajtatok.

Ja és 2003-as Office-t használok (természetesen ezt sem frissítettem)!

Ha a géped nem elég "izmos" a windows 7-eshez akkor maradj az XP-nél.

Ha viszont Te és hiszel a MESÉBEN, de nem elég izmos a gép akkor válts Linux-ra! Ott is van Office, csak nem a MicroFos* terméke hanem LibreOffice...

2014. jan. 14. 17:26
 17/21 csacsi2 ***** válasza:

Ezzel értek én is egyet, hozzátenném a Windows fejlesztése jelenleg a Windows 9 -nél jár... Mint kiderült nem lesz 8.2 !

Egy Windows 9 -es gépbe meg igazán érdemes belefektetni akkor már! Jelenlegi és gépeken (ezen azon gépeket értem amikre gyárilag XP- volt telepítve) meg nem érdemes új oprendszert tenni!

Míg az xp is ott fog járni mint jelenleg a Windows 95 akkor tegyük fel újra ezt a kérdést és azt fogom mondani "Windows 14 SP7"...

2014. jan. 14. 18:36
 18/21 anonim ***** válasza:
Minap egy ürgénél láttam xp-t,igaz csak az árak összesítéséhez használta,talán Excelt.
2014. júl. 29. 22:13
 19/21 csacsi2 ***** válasza:

Én is xp-t használok és nem csak excel-re. Nem tudom mit akarsz ezzel sugallani, de a Magyarok egynegyede még mindig az xp-t használja, Britt kormány is és még rengetegen, világviszonyltban több mint 25% -a az embereknek XP -t használ ami kimagasló! Csak a Windows 7 előzi meg jelenleg (2014.júniusi adat)!

[link]

Ez a kinevetem mert nincs pénze új gépre én meg képes vagyok tartani a lépést (mert xy...) a számítástechnika fejlődésével, gyerekes és bunkó dolog! Jön még kutyára úthenger! Ne vedd magadra, ha nem erre céloztál, nekem ez így jött le!

2014. júl. 30. 06:10
 20/21 Lajos54 ***** válasza:

Bár ezt már sokszor és elég alaposan kitárgyaltuk, szerintem is sokáig lesz még az XP használatban. Nekem például az egyik gépemen az van, és amíg magát a gépet le nem cserélem (ami nem mostanában lesz), így is marad. Az igaz, hogy csak képszerkesztésre, videószerkesztésre, hangszerkesztésre, szövegszerkesztésre használom, internetkapcsolata nincs is.

Maga a gép, ha pár évvel ezelőtt megfelelt erre (ezekre) a célra (célokra), egy darabig még ugyanolyan jó lesz. A szerkesztőprogramok egy része Win 7-en még elfutna ugyan, de Win 8-ra például már fel sem lehet telepíteni a videószerkesztő programomat. Évekkel ezelőtt megvettem, tehát jogtiszta, miért dobnám ki?

2014. júl. 30. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!