A Windows milyen megbízható?
Személyes tapasztalataim szerint a Windows akkor stabil, ha nem nyúlok hozzá.
XP SP3: szépen beállítgattam, elindítottam rajta egy torrentklienst, ráeresztettem pár BOINC projektet, stb., majd -előre nem tervezett okokból- otthagytam közel egy hónapra. Semmi baja nem lett! Ezt többször is tudtam reprodukálni. Amennyiben időközben nem volt áramkimaradás, a jó öreg XP egy hónap után is vígan futott és tette a dolgát.
Viszont ha folyamatosan aktívan használom, webböngészek, levelezek, szöveget szerkesztek, zenét hallgatok, filmet nézek, videót vágok, weblapot készítek, vírust írtok, programokat telepítgetek, akkor azért néha-néha újra kell indítani, mert egy idő után érdekes dolgokat kezd el produkálni.
Véglegesen tönkrevágni pedig véleményem szerint nem könnyebb egy Windows-t, mint egy Linux-ot. Ha nem baromkodsz vele, ésszel használod, akkor évekig nem kell újratelepíteni.
A megbízatóság a felhasználótól függ. Az a r=0 user, aki ész nélkül mindent leokéz, telepítget, nagyon gyorsan leamortizál bármilyen rendszert. Aki viszont odafigyel, végiggondolja, mit tesz, annak bármelyik stabil lesz.
Mondjuk az igazsághoz annyi hozzátartozik, hogy a *nix rendszerek login userei nem rendelkeznek root privilégiumokkal, ellenben a windows-zal, ezért egy ostoba ember telepítése egy megbízhatatlan rendszert eredményez. Igaz, erősen ebbe az irányba halad például az Ubuntu is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!