Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fájlrendszernél minek van a...

Fájlrendszernél minek van a gyorsformázás?

Figyelt kérdés
A mobil mem. kártyám úgy használom mint egy pendrive-ot. Valamelyik nap a fallout 3 goty-t vittem haza amihez ntfs kellet hogy rátehesse, és szóval most vissza állítottam FAT32-re mert a teló nem olvasta az ntfs-t és azt szeretném tudni, hogy formázom, és ki lehet pipálni hogy gyors formázás, ha az adatok ígyis-úgyis elvesznek akkor van értelme ha nem a gyorsformázást használod ami fél perc ellentétben ha nincs kipipálva vagy fél óra?

2013. aug. 9. 17:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Normál formázás esetén vizsgálja a szektorhibákat. Gyorsformázás esetén ez nem történik meg...
2013. aug. 9. 17:41
 2/7 Lajos54 ***** válasza:
... bár nem tudom, hogy NTFS-ből FAT32-re működik-e a gyorsformázás. Persze elképzelhető.
2013. aug. 9. 20:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Én meg úgy tudom, hogy a gyors formázás azért gyors, mert valójában semmi sem törlődik a lemezről, csak annyit csinál a lemezkezelő, hogy minden szektorra beállítja az üres jelzést ami után lehet rá írni.
2013. aug. 9. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:
A normál formázásnál sem törlődik semmi a lemezről csak átnézi a lemezt, hogy vannak-e hibás szektorok és próbálja azt javítani. Ennyi a különbség.
2013. aug. 9. 21:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Szerintem a normál formázásnál minden adat elvész.
2013. aug. 9. 21:18
 6/7 anonim ***** válasza:
mondjuk igazad lehet, mert sikerült már formázott vinyóról is visszanyernem adatokat :)
2013. aug. 9. 21:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha normál formázásnál minden felülíródna, akkor minden egyes bájtot meg kéne írnia formázás közben. Ez egy 1 TB-os vinyó esetén 12 óra. Ha a felülírás normál formázáskor megtörténne, akkor nem kellene olyan progi ami visszahozhatatlanul felülírja az adatokat, CCleaner és egy csomó csak erre szakosodott progi.

Mint írtam, normál formázás esetén szektorellenőrzés és javítás megy végbe...

Részlet a Wikipédiából:

"Normál logikai formattálás esetén – csakúgy, mint a szokásos fájltörléskor – a merevlemezen levő fájl tartalmak nem íródnak felül, hanem használható területnek lesznek nyilvánítva. Mindaddig, amíg új fájlok nem kerülnek a régi fájlok által foglalt lemezterületre, a régi fájlok tartalma a partíción marad, viszont a fájlszervezési tábla segítségével ezúttal sem lesznek elérhetőek, vagyis az átlagfelhasználó számára bármelyik formattálás az adatok elvesztését jelenti. Léteznek viszont speciális segédprogramok, melyekkel a logikai formattálás esetén a régi fájlok és könyvtárak utólag visszaállíthatók – legalábbis azok, melyek időközben nem íródtak felül újabbakkal."

2013. aug. 10. 10:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!