Photoshop rétegezési probléma?
Nemigen használok Photoshopot, de ezt nehéz elhinnem, legalábbis, hogy az aktuális kép kitörlődik. Nem marad ott egy másik ablakban/fülön? De lehet éppenséggel...
Mi van akkor, ha eleve kérsz egy réteget, és arra húzod rá?
Mondok mást, de valószínűleg egyszerűbb is létezik, csak ahhoz meg kéne néznem egy Photoshopot, az meg most nincs kéznél.
Betöltöd az egyik képet, és kérsz rá egy réteget. Utána betöltöd a másikat, Ctrl+C-vel kimásolod, aztán beilleszted (Ctrl+V) az imént létrehozott rétegre. Ez nyiván működik, de lehet, hogy olyasmit is találsz, mint a Gimpben a 'Megnyitás rétegenként'.
Szvsz lehet, hogy a PS nincs olyan hallatlanul felkészítve a drag and drop műveletekre. Egy szerkesztés végülis nem valami sunshine reggae, hogy a teljes lazaság legyen a lényeg. Ennek ellenére én kipróbálnám, hogy nem a képablakba, hanem a rétegek ablakába húzom be a másik képet, hátha...
Na, átjöttem a kedvedért Windowsba, és kipróbáltam.
Nekem működik (magyar CS6), ha (akárhonnét) a képfelületre húzom be a fájlt. Ekkor a kép kijelölődik, és a behozott kép egy új rétegen, intelligens objektumként jelenik meg. Ezt 'Réteg->Intelligens objektumok>Raszterizálás' menüponttal tudod rendes képpé alakítani.
Van más módszer is, ha annyira kedveled az áthúzást. Az eddigi módon húzd be mindkét képet a munkaterületre. Ez nálad azt eredményezte, hogy a két ablak egymás mögé került, vagyis az 'Ablak->Rendezés->Az összes véglegesítése lapokká' beállítás van érvényben. Ezt változtasd meg bármely másikra, hogy egyszerre lásd a két képet. Állj a behúzandó képre, és a Rétegek ablakban megfogva dobd a másik kép ablakába, ekkor közönséges rétegként kerül bele.
Hoppá, az intelligens objektumos módszer nálam akkor is működik, ha teljes ablakban van a kép. A lényeg, hogy a képfelületre (ne pl. a rétegablakba) dobd a fájlt.
A második metódus meg így néz ki a gyakorlatban:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!