Hogyan tudom kikapcsolni, hogy a trojai vírus ne kapcsolja ki a számítógépet?
Nos ma leszedtem egy kresz nevű programot, mert készülök kresz vizsgára a jövő hónapban, de ahogy feltelepítettem ezt a nyavajás programot, egy trojai vírus megfertőzte a gépet, ami miatt feszt kikapcsolja előlem a számítógépet! használok vírusí rtót (avast), de épp nem volt föltéve, mert frissen volt telepítve a windows, így gondoltam gyorsan kitöltök pár tesztet, míg felteszi a programokat, nade nem jött be....
Az a lényeg, hogy melyik rendszerfájlt ferőzte meg a vírus amitől kikapcsol a gép, gondolom valami shutdown féle fájl lehet, de nem tudom, hogy egyáltalán hol keressem, ki szeretném javítani a hibát szimpla fölülírással, ugyanis van egy másik telepített windowsom, amiből ki tudok másolni egy pár dolgot, amivel felülírom a fertőzött fájlt.
Csináltam már ilyet régebben, amikor mindig egy hibaüzenet jelent meg bootolás után, nem akadályozott semmit, de mikor bemásoltam azt a fájlt a másik rendszerből amit kiírt, utána el is tűnt! felváltva kell bebootolni a rendszert és úgy egymáséból másolni!
kereső: shutdown
Ezzel csak az az egy baj van, hogy nem maga a file fertőzött, hanem egy registry bejegyzés, vagy maszkoltfájl hívja be az amúgy teljesen nomrális shutdown-t.
Windows reinstall.
Nem tudom milyen sűrűn kapcsol ki a géped de próbáld meg ezt lefuttatni a gépeden: [link]
Ha nem segít akkor újratelepítés.
Ajánlom hogy like-old le a Bitdefender víruskereső Facebook oldalát és így kapni fogsz egy 90 napos verziót. A Bitdefender sokkal jobb,erősebb és megbízhatóbb az Avast.
Ha lejárt a 90 nap és nem akarod megvenni akkor utána vissza tudod telepíteni az Avastot.
Ahan, majd megpróbálkozok vele, mert mint írtam van egy másik telepített rendszerem ami tartalék rendszer, így most azt használom, csak az egy kis 40-es vinyón van, arra meg nem sok minden fér, mert amit megfertőzött, az a 250gb-os vinyóm, amit sajnos most nem partícionáltam (miért is kellett volna ugye..), de a cuccomat meg már felmásoltam rá, a kölcsön kapott 500gb-os vinyóról, amit meg már vissza adtam! így most azt se tudom, hogy hova másoljam a dolgaimat!! átkozott vírus.....
Köszönöm a választ, akinek van még valamilyen ötlete azt szivesen várom!
SIKERÜLT! :D
Nos egy nagyon egyszerű lépést kellett csak tenni:
futtatás->msconfig->automatikus indítás
Nos én itt szoktam áltlában kikapcsolni az idegesítő automatikusan induló programokat, és ez a módszer segített most is egyszerűen, csak el kellett vegy a pipát egy "mm" nevű indítóelem elől, amit csökkentett módban tudtam csak megcsinálni!
itt van a kép, hogy mi okozza ezt:
Ezekután mindig a vírusirtó az első! És ne az avastot használjad, nekem is régen olyan volt, de nem jött be (Nekem
egyébként most AVG Anti-virus free 2013 van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!