Miért utálják az emberek a Windows 8-at?
Szerintem főleg azért,mert már megszokták a kinézetet és még nem tudják használni az újat.
A magam részéről a jobb oldalt felugró menü idegesít néha,de nem én vagyok a fő használója a win8-as gépnek,ezért nem tudom még mi az ami nem tetszik.Amúgy első dolgom a csempén rányomni az asztal ikonra:)
A Windows 8.1 állítólag jobb lesz. Már nem fogják ráerőltetni az emberekre azt a csempés baromságot, ha úgy akarod akár egyből az asztalra boot -olhatsz és visszakapod a start menüt, amit 20 éve a Win 3.1 -től kezdve megszoktál, mindenféle külső program nélkül.
Nekem igazából sose a gyorsaságával és a stabilitásával voltak gondjaim, hanem a használhatóságával. Valahogy képtelen vagyok megszokni a metrót. Kilométereket kell utaztatni az egérkurzort mire valamit megtalálok, a régi Windowsoknál mindez pár kattintás volt.
Számtech boltba dolgozok, így valamennyire kénytelen vagyok megbarátkozni a Windows 8 -al a munkám miatt.
Nekem akkor dobta le az agyamon a láncot, mikor az áruházon keresztül akartam Skype -ot telepíteni. Kiírta hogy az internet elfáradt, előfordul ilyen, pihentessem és próbáljam meg újra. Készen voltam. :D Persze az internet a háttérben tökéletesen működött. Leszedtem egy Offline csomagot, és aszalom keresztül akartam telepíteni, azt meg nem engedte. :/
Persze ezen kívül még rengeteg apró és fölöttébb idegesítő problémával találkoztam már. Még annó a Windows Vista (SP0) se tudott ennyire felidegesíteni mint a Windows 8.
Én egyrészt tök felesleges rendszernek tartom, gyakorlatilag egy win7-et kapunk ha teszünk rá start menüt, csak szétbuheráltabb formában. Az oké hogy táblagépekre kell egy rendszer, meg telefonra, de ne akarják már ráerőltetni az emberekre laptopon/asztali gépen is.
Mondjuk én ütköztem bele driver problémákba is, a laptopomnál van olyan jelenség, hogy filmnézés közben akadozik a hang, meg az egész gép akadozik, korábban utánaolvastam, elég gyakori jelenség a típusnál, ez nálam csak Win7-el szűnt meg. De pl az X8-as telóm drivereit sem igazán kívánta felismerni.
Nálam semmi olyan pluszt nem hozott ami miatt jobban járnék 8-assal, mindkét gépemre visszatettem a 7-est, sokkal elégedettebb vagyok vele, pedig én vevő vagyok az új dolgokra. Gyorsan be lehet hozni az asztalt, meg telepíthető start menü is, de ezzel megint feleslegesen a felhasználót csesztetik.
A boot idővel meg mindig úgy voltam, hogy sosem értettem miért is olyan meghatározó, akkor lenne szerepe ha 10 percenként ki-be kapcsolgatnád a gépet. Akinek meg a tényleg gyors elérés kell, az alvó módba vagy hibernálásba is teheti a gépet, akkor még a programokat sem kell újra megnyitogatni.
Nem mondom hogy utálom a rendszert, csak igazából nincs az égvilágon semmi plusz benne, ami miatt a 8-ast ajánlanám a 7-es helyett. Mert egy 98-hoz képest előrelépés volt az XP, vagy a Vista is még ha lassú is volt, már voltak benne plusz szolgáltatások, és a lassúságot is SPack-el javították, a 7-es meg szintén előrelépés volt mind kényelem, mind sebesség, mind stabilitás szempontjából. Míg a 8-as egyelőre nem sokat tett hozzá a dolgokhoz, tapasztalatszerzésnek jó lehet egy későbbi kiforrott rendszerhez, de jelen állapotában még bőven van mit fejlődnie.
Nagyjából egyetértek az előző véleményekkel.
Én magam nem feltétlenül utálom, de nem vagyok oda érte. Az említett dolgokon kívül biztosan egyik ok az is, hogy ugyan megvannak benne a megszokott dolgok (sőt több is), csak némelyiket úgy eldugták, hogy elsőre nehéz megtalálni. Van ezen kívűl néhány dolog, ami egy kicsit olyan érzést okoz, mintha rám akarna erőltetni bizonyos tevékenységeket.
Bár már kezd javulni a helyzet, de a múlt év végén, ez év elején még elég kevés volt a támogatottsága. Emellett néhány korábban megszokott (és beszerzett) program nem működik rajt. Illetve nem is engedi őket feltelepíteni.
Majd ha teljesen kiforrja magát, talán többen megkedvelik.
Csak nekem tűnik úgy,hogy MS-től csak minden 2.oprendszert ki kell hagyni?:)
Pl xp előtt a milleneum volt a gebasz, win7 előtt meg a vista..
Most meg itt a win8:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!