Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows törlése egy meghajtóról?

Windows törlése egy meghajtóról?

Figyelt kérdés
Tegnap előtt kipróbáltam a Win8-at, de nem tetszett. Nem tudtam, hogyan töröljem a rendszert, így szépen fogtam és leformáztam azt a meghajtó. (gondolom nem ez a legjobb megoldás) Egyetlen gond így, hogy állandóan indulásnál bedobja a számítógép javításra szorul üzenetet, amit ugye tovább kell nyomni f9-el. Most egy új Win7-et szeretnék és miután C-ről átpakoltam az új windowsra a fontos cuccokat törölni szeretném. Vagy tegyem meg előtte? A hibaüzenetet hogy tüntethetném el?

2013. júl. 4. 11:40
 1/4 Lajos54 ***** válasza:

Nem egészen értem a problémát. Most akkor van a gépeden működőképes Windows, vagy nincs?

Ha teljesen újra akarod rakni (ez lenne a legtisztább megoldás), akkor előtte mentsél mindent valami külső tárolóra, ami még kellhet. De ezalatt csak dokumentumokat, képeket stb. értek, programokat nem, azokat majd újra kell telepíteni.

Aztán formázd le a HDD-t, tedd újra a neked megfelelő Windowst, szabályosan, a C meghajtóra. Utána mehet fel rá minden, ami kell (egyéb programok), meg a lementett doksik.

Viszont, ha a másik meghajtón működik a Windows, és nem akarsz teljes újra telepítést, akkor azt kell normálisan beállítani, hogy honnan induljon a gép. A hibajelzés azért van, mert valószínűleg a simán letörölt Win 8 után ott maradt valami, arról akarna indulni a gép.

Ezt a BIOS-ban, a boot résznél kell rendbe tenned.

2013. júl. 4. 12:03
 2/4 A kérdező kommentje:
Az újrahúzás megvan, de a biosban még mindig nem tudtam megoldani, hogy dobja ki azt a windowst is, ami törölve lett.
2013. júl. 4. 17:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Az nem a BIOSban van, hanem a rendszermeghajtón...

start menü futtatás ablakba beírod "msconfig", nyomsz egy ENTER-t, majd a felugró ablakban a "rendszerindítás" fül. Itt tudod törölni a már nem létező WIN8-at, hogy ne ajánlja fel...

2013. júl. 4. 19:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezer köszi Fehersrac!
2013. júl. 4. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!