Valaki photshop?
Én inkább PSD-t használnék, tekintve, hogy az a Photoshop saját formátuma, de ízlésekről nem lehet vitatkozni. Mivel a jelek szerint összevissza két későbbi felhasználásra szánt egy rétegű képről van szó, azok mehetnének akár sima JPG-kbe, de ízlé... mint fentebb. Azt viszont nem értem, miért kell PS olyasvalakinek, aki a képszerkesztés ábécéjéig sem jutott el. Mi az, hogy "összevágni vagyis importálni"? Miféle képbe akarsz egy PDF-et importálni? Egyáltalán miért kéne bármit importálni egy képbe, ahelyett, hogy egy új rétegen megnyitnád?
Válassz inkább egy neked való, számodra is átláthatóbb programot, amelyben megérted a képszerkesztés alapjait, mint a Pixia vagy a Fire Alpaca, és legalább addig juss el benne, hogy tudd, mit akarsz megkérdezni.
Nem gonoszkodásból mondom, de továbbra sem értem, hogy mit akarsz. A képek egybevágása, összevágása, rávágása, meg ki tudja, mivel nem találkoztam még itt, az égegyadta világon semmi megfoghatót nem jelent. Nem tudnál egy linket adni valami hasonló képre?
Abból, hogy nem találod a JPG-t, azt gyanítom, hogy a mappabeállításaidnál be van pipálva az 'ismert fájltípusok elrejtése'. Ez az idétlenség a Windows alaphelyzete, mellesleg tökéletesen értelmetlen. Valahol a Vezérlőpultban találod, mondjuk a Megjelenítés vagy hasonló címszó alatt, azon belül Mappa beállításai, és szedd ki ezt a pipát. Attól kezdve látni fogod a fájlok kiterjesztését is. Ha nem találod meg ezt a beállítást, akkor nevezd el úgy a képet, hogy a kiterjesztés nélkül is garantáltan ráismerj a címéről.
Az ember ne azért importáljon, mert megteheti, hanem azért, mert valami célja van vele. A PS minden képfájlt lezseren olvas mindenféle speciális trükközés nélkül, tehát importálásra bizonyosan nem lesz szükséged a feladathoz, valószínűleg egyszerűen fogalomzavarról van szó, valami mást képzelsz a jelentéséről.
A PDF egy speciális szerkezetű dokumentumfájl, a képszerkesztésben értelmetlen és fölösleges a használata.
Ha tisztázódik, hogy voltaképpen mit akarsz, szívesen megmutatom a módját, igaz, hogy csak Gimpben, mert nem használok lopott programokat. A logikája viszont vélhetőleg a Photoshopban is ugyanaz, tehát abban is utánam tudod csinálni.
találtam egyet de nemkerestem ugyh valami ilyesmi csak igényesebben megcsinálva érted egy autós meg egy nemtom minek nevezzem őket képet összevágni és az eredmény 1 kép lessz v valami hasonló
Itt van némi útmutatás arra nézvést, hogyan lehet egy képet egy másikra montírozni:
Mielőtt belefognál, még néhány szó... Természetesen nem importálni kell, és pláne nem PDF-fájlokat. Kiinduló képként használhatsz közönséges JPG-képeket. Mint a leírásban láthatod, én Gimpet használok, ez jár néhány különbséggel:
1. Te is réteges képet használj, de ezt értelemszerűen nem a Gimp, hanem a Photoshop formátumában kell mentened, amelynek a kiterjesztése PSD (a Gimp XCF-ét nem is ismeri, bezzeg a Gimp olvas/ment PSD-ben is...).
2. Bevallom, fogalmam sincs, hogy a Photoshop tud-e egy képet közvetlenül új rétegként betölteni, mint a Gimp. A problémát úgy kerülheted meg, hogy mindkét képet megnyitod, a bemásolandó képet -- vagy egy kijelölt részletét -- a megszokott Ctrl+C billentyűkombinációval kimásolod (vagy Szerkesztés => Másolás), a másik képen pedig kérsz egy üres réteget, és Ctrl+V-vel beilleszted a kimásolt képet (vagy Szerkesztés => Beillesztés).
3. A Gimp Lasszó-eszköze összevonva tartalmazza a Photoshop Lasszó illetve Sokszög lasszó eszközeit. A leírásban szereplő módszerre a Sokszög lasszó hasonlít, azt használd (a Lasszó gomb sarkán lévő kis háromszög lenyomásával válthatsz rá át).
A többi nagyjából azonos a két programban, de ha valamiről megfeledkeztem, kérdezz rá. Ha egy munkafázison sikeresen túl vagy, mindig mentsd el a képet. A legtöbb egyéb program (például a böngészők) nem kezeli a PSD-fájlokat, ezért a végleges képet mentsd el egyszerű JPG-ben is, vagy ha átlátszó részeket is tartalmaz, akkor PNG-ben.
Nem bánnám, ha bemutatnád a próbálkozásod eredményét, hátha lesznek még javaslataim. Ha még nem akarod a szélesebb közönség elé tárni, ide is küldheted (legjobb, ha az eredeti PSD-formátumban):
tabaki@uw.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!