A gimpről szeretnék kérdezni pár dolgot. Hogy lehet egy fényképek pngre rakni?
Ha az átlátszó réteg a kérdés,akkor jobb klikk a réteg listában és átlátszóság(alfa csatorna) hozzáadása.
Mentésnél meg ki kell választanod,hogy png legyen.
Ne a mentés, mentés másként opciót válaszd, az a Gimp saját formátumába menti el a projectet. Az Exportálást választva lehet képformátumba menteni.
Ezt leírtam két válasszal korábban is, hogy az exportálás kell.
Biztos, hogy nem képbe menti? Mivel próbáltad még megnyitni (mondjuk Irfanview)?
Elsősorban arra gyanakszom, hogy a géped mappabeállításaiban be van pipálva az "Ismert fájltípusok elrejtése", emiatt azt sem tudod, mi történik a saját gépeden. Ha így van, nézd meg a Windows-súgót vagy guglizz rá, hogyan kell kiiktatni, és tedd meg. Ezek után már egyértelműen látni fogod, hogy milyen kiterjesztéssel mentettél. Ha tényleg .PNG-be, akkor valami miatt ahhoz a Gimp van társítva, de ez megváltoztatható, szerintem a fájlnévre jobb gombbal kattinva ott lesz "Társítás" menüpont is, és járj utána, hogy mi a teendő. Sajnos, én főképp linuxban matatok (most is), Windowsban meg a fene emlékszik rá, mit kell pontosan beállítani -- de egyszerű, ha véletlen az kell, ösztönből megcsinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!