Lassu Windows indulás mitől lehet?
Van egy HP 4535s notebookom és az a problémám, hogy miután megjelenik az hogy üdvözöljük felirat utána egy kb. 1 perces feketeség és majd bejön a tálca és a hátérképp stb...
Tudom a vas nem egy csúcs modell de akinek esetleg ilyen gépe van az írjon már, hogy neki is ilyen vagy sem és valami megoldás, hogy mit lehetne tenni. lassú lenne a HDD 5400 fordulata vagy valami szoftveres problematika van a háttérben
Mi védelem van fent,ha van?
Az is tudja lassítani...
Ilyen géped van? A véleményben is azt írja az a személy, h lassú, bár az adatok alapján én nem tudom, h miért, mármint én láttam már ennél rosszabb specifikációjú gépet, amivel teljesen normális volt a Windows indítás, nem volt lassú, se fekete képernyő. A HDD-nek szerintem semmi baja, a laptopok nagyon nagy részében 5400 rpm-es a HDD. Én inkább javasolnék egy újratelepítést.
Sokminden befolyásolhatja az oprendszer elindulását.
1 automatikusan induló programok / szolgáltatások száma (MSCONFIG).
2 vírusírtó boot védelme leellenörzi az induló programokat így megelőzve a boot vírusokat (ami lassú)
2 Lemeztöredezettség. Hagyományos töredezettségmentesítők nem képesek mentesíteni a boot szektort a lemezen, így egy idő után belassul (erre jó a Diskeeper)
3 ugyan úgy töredezik a rendszerleíró adatbázis amit szintén le lehet mentesíteni mert jelentős lassulást okozhat (erre jó a Registry Reviver, jv16PowerTools)
4 egyes driverek betöltődése lassú (erre utal a hosszas feketeség = videokártya driver frissítés)
5 Karbantartás hiánya rengeteg szemét fájlok lassítják a programok betöltődését Mélytakarítás ajánlott (pl.: CCleaner Cchancer -el bővítve : [link]
megj.:Egyes progik nem a win Temp/TMP mappáiba szemetelnek
6 Windows okossága a Prefetcher szolgáltatás, ami elviekben gyorsítaná, de egy idő után csak lassítja a betöltődést (érdemes vagy kikapcsolni, vagy boot idelyére engedélyezni!
7 Sérült fájlrendszer is lehet hibás, érdemes lemezellenőrzést/javítást futtatni (CHKDSK)
8 Nem írtál oprendszert ezért is általánosságban írtam windows rendszerekről, de lehet okoskodni pl a lapozófájl törlésével (lassu kikapcs,de gyors bekapcs vs gyors bekapcs, de lassu leállás)
A lapozófájl töredezettségét is a diskeeper elvégzi induláskor és ezzel is gyorsítja)
Ha megnézed a registry -ben a bootexecute -t, hogy milyen programok töltődnek be a rendszerrel, lehet hibás bejegyzés miatt is gondolkodik.
Sajátgép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager
BootExecute
az autocheck autochk * -étéken kívül a többi más program bejegyzése!
mivel nem írtad az oprendszert így általánosiva (windows) ezeket tudom felhozni.
autoruns.exe...
használj panda cloud-ot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!