Hogyan lehet egy törölt partícióra rá telepíteni a Linux Ubuntut? (többi lent! )
Jelenleg így néz ki a partícióm: [link]
A fekete, törölt partícióra szeretném tenni az Ubuntut. Ezt hogyan kell, egyáltalán lehet?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Vagy gugli: ubuntu telepítése.
Első találat máris egy jó kis leírás.
2. válaszoló: melyiket válasszam (root, home, stb.)?
4. válaszoló: Bocsi tényleg el rontottam, nem voltam figyelmes...
"melyiket válasszam (root, home, stb.)"
Ajjaj, akkor inkább tényleg keress rá az Ubuntu telepítésre, és olvass utána, mielőtt elkezded.
Ezeket a partíciókat te hozod létre, tehát te határozod meg, mekkora partíció legyen a rootnak, a home mappának, a swap-nek. Ez a három kb. alap, de lehet még külön a boot-nak, stb. Ezeket a partícionálatlan részen te alakítod ki telepítés közben, vegy előtte is lehet a live Ubuntu CD-ről, miután bebootolsz róla.
Elolvastam ezt: [link] ubuntu telepítése)
Egy kérdésem lenne: -- "Előfordulhat, hogy már korábban felkészítette a gépét az Ubuntu fogadására, és a merevlemez egy részét üresen hagyta. Ha erre szeretne telepíteni, válassza az "Irányított - a legnagyobb összefüggő szabad helyre" opciót. "-- ha ezt választom akkor a törölt partícióra fogja telepíteni, vagy a töröltből egy új kötetet kell csinálnom telepítés előtt?
"Előfordulhat, hogy már korábban felkészítette a gépét az Ubuntu fogadására, és a merevlemez egy részét üresen hagyta."
Ez arra az esetre vonatkozik, amikor már megvan az üres hely az Ubuntunak, tehát nem kell előtte egy másik partícióból "levágni". Szóval igen, ez vonatkozik a te esetedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!