Miért fagy le elég sűrűn a gépem?
Például HDTune-nal vagy HDSentinel-lel ellenőrizd le a vinyódat. Ha tökéletes, akkor szerezz be egy bármilyen Linux rendszert és arról indíts egy memóriatesztet. Ellenőrizd, nincs-e tele porral a processzorhűtő, nem-e süt a chipset bordája... A bordákkal természetesen csak a gép kikapcsolását követően szórakozz, előtte viszont menjen legalább fél órát. Amikor azt nézed, mennyire melegek a bordák, egyik kezeddel fogd a házat, nehogy egy kis statikus elektromossággal kisüss benne bármit.
Ha minden program beteg a gépen látszólag, akkor nem velük van a gond.
Az ilyen egérkurzor megállással járó fagyások, mikor a képernyőn se történik semmi, a legtöbbször hardveres eredetűek, így nem valószínű hogy a Windows újratelepítése megoldja a problémát.
Itt van pár tipp a lehetséges hibákról és vizsgálatukról:
Nekem is ilyen volt, és kiderült, hogy rohadt win hibája wmn hiba volt. Rágugliztam, eldobott az MS oldalára, patch letölt, azóta nincs fagyás.
Menj be a rendszer naplóba, és nézd meg a fagyásnál milyen hibák voltak. Lehet hamarabb rájössz, mintha arra hallgatnál mit okoskodik a sok okos itt neked.
Megtaláltam akkor amikor befagy nem ír hibát, de egy párat találtam A WLAN bővíthetőségi modul indítása meghiúsult.
Modul elérési útja: C:\Windows\system32\athExt.dll
Hibakód: 126
A BITS szolgáltatás hibába ütközött az internetátjáró-eszközzel való kommunikáció során. Ellenőrizze, hogy az eszköz megfelelően működik-e. A BITS a rendszer legközelebbi újraindításáig nem próbálkozik az eszköz használatával. Hibakód: 0x80040501.
A többi hiba pedig az, hogy nem megfelelően kapcsolt ki a gép.
A wifi netedel van a hiba elvileg, 2 eszközt össze akartál szinkronizálni, ami most komoly problémát okoz.
Helyedben megnézném a hálózati kártyát, illetve a beállításokat.
Illetve routert, ami kapod a netet.
Ja és amíg csinálod ne legyen semmi, és senki a neten más géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!