Melyik a legjobb profi képszerkesztő program?
PhotoShop, de ne lopj, inkább használj GIMP-et!
G.
No jó, ha már szólítottál, nem emlékszem, hogy bárkinek felróttam volna a torrentezést. A fölösleges szoftverlopás viszont piszkálja a csőrömet. Nem egyébért, csak mert fölösleges. Ööö, te mit is csináltál például, amit már lehetetlen volt Gimpben megoldani?
Kedves darkshadow! Félretéve egy percre, hogy közmegegyezés szerint a Photoshop az, miért is kell neked a legjobb profi program? Mert te is a legjobb profik közt vagy? A többi program tudása már kevés a tiédhez képest? Miféle grafikai szoftvereket próbálgattál végig, amíg rájöttél, hogy a legjobbnál alább nem adhatod? Miből gondolod, hogy van egyáltalán legjobb? Hogy a programoknak van valami feladatoktól és a te tudásodtól független jósága, amelynek alapján sorba tudod rakni őket? Tényleg érdekelne a gondolatmenet, amely egy ilyen kérdésre indít.
És akkor , a végítélet napján megszólalnak a harsonák, a tenger hullámai megnyílnak és az Apokalipszis lovasai eljönnek tajtékos lovaikon vágtatva. A pokol angyalainak hatalmas serege takarja majd el a napot, s a Föld sötétségbe borul. Hiába menekülnek majd a PhotoShop tolvajok, nem lesz irgalom, nem lesz könyörületesség. Isten haragja lecsap az átkozottakra.
A messzi távolban a Gimpet használók még sokáig fogják hallani a tolvajok fájdalomtól gyötört jajveszékelését, tudni fogják, hogy nem tehetnek semmit a bűnösök megmentéséért. Hiába volt minden intő szó, a sötét erők diadalmaskodnak.
Így szól a prófécia.
Morpheus.
:)
Látod, kedves kérdező, erről beszéltem. Itt a gyakori kérdések oldalán nem csak olyanok tanyáznak, akik segíteni akarnak másoknak, Á, dehogy is. Ha lemered írni a PhotoShop nevét megnézheted magad. Ezen az oldalon a PhotoShop tabu. Egyeseket erre " csibészeltek". Talán emlékeztek még a Columbo híres Gyilkosság telefonhívásra című epizódjára. Ott a bűvös szó a rózsabimbó volt. A két doberman a telefon csörgésére már hegyezte a fülét, és úgy voltak idomítva, hogy a rózsabimbóra támadtak.
Ezen az oldalon hasonló a helyzet. Annyi különbséggel, hogy ezen az oldalon a bűvös szó : PhotoShop.
Tabu, hát persze... Nincs olyan képi feladat, az animációtól, 3D-től a képszélek levágásáig, hogy valami kretén be ne dobja "a bűvös szót". "Itt a gyakori kérdések oldalán nem csak olyanok tanyáznak, akik segíteni akarnak másoknak", persze, hiszen az igazi segítség: a Photoshop.
Én a magam részéről igyekszem arra rávilágítani, hogy a képszerkesztés alapjainak a megértése a fontosabb, és anélkül úgysem tudod kihasználni a szuperprogram lehetőségeit -- még csak fel sem ismered őket. Ennek érdekében húsz oldalakat írok a kérdezőknek képkezelésről, igaz, ez mit sem számít, hiszen nem áll mögötte segítő szándék, egyszerűen csak technikai fogások lélektelen zsoloszmázásáról van szó.
A valódi segítség ezzel szemben természetesen minden tudásnak az esszenciája, egyetlen programnév. A kérdező biztos lehet abban, hogy a világ legjobb szoftvere tudja, amit ő akar, nem kell holmi módszerekkel, gondolkodással, útkereséssel vesződnie, majd a progi megteszi helyette, a "fotosoppolások" ugyanis ettől olyan jók, világért sem attól, hogy a grafikusok értenék a dolgukat. Én speciel nem hallottam arról, hogy ez bárkinek bejött volna, de már napok óta nem volt újság a kezemben... Sebaj, ha valakinek nem megy, majd letölti az újabb verziót, arra is van torrent.
Kedves tabaki!
Nem, nem vagyok profi. Nyilván akkor nem kérnék tanácsot, hanem magamtól tudnám a választ. Olyan programra gondoltam aminek a tudása azért a Paint-et meghaladja.
Azért köszi az építő jellegű hozzászólást! Ja, meg most azért mert téged piszkáltak még ne rajtam tölts ki a dühöd kérlek! Délben jövök gyónni! heheh :D :D
Ámen!
a te hűséges híved atyám: DS
Kedves darkshadow!
"azért mert téged piszkáltak még ne rajtam tölts ki a dühöd kérlek!"
Nem emlékszem, hogy a dühömnek bármiféle jelét közvetítettem volna feléd, de talán a memóriám már nem a régi. Ha csak előzetesen benyújtott igényről van szó, egye fene, megpróbálok parancsolni a véremnek.
"Olyan programra gondoltam aminek a tudása azért a Paint-et meghaladja."
A Paintet indokolatlanul magas polcra helyezed, ha azt gondolod, hogy csak a világ legjobb programja hághat elébe. Talán kapaszkodj meg a székedben, mert sokkoló bejelentés következik:
A Paint nem a világ második legjobb képszerkesztője. Még csak nem is a harmadik. Nem is a negye... Izé, őszintén szólva nem emlékszem, hogy találkoztam volna kisebb tudású és kényelmetlenebb rajzprogrammal. A tőle a Photoshopig tartó intervallumban csupa nálánál jobb programot találsz, amelyek mind jó iskolái annak az alkotó gondolkodásnak, amely végül már tényleg tud majd mit kezdeni a Photoshoppal. Ezt az oldalamat most sem mulasztom el belinkelni:
Vannak a kollekcióban egyszerűbbek és bonyolultabbak, de ne úgy képzeld el, hogy valami gyogyó szintről induló fejlesztésben akarlak részesíteni, hanem azt javaslom, hogy bátran próbálgasd, melyik mit tud, és hogyan tudja. Így könnyen kitapasztalod, hogy általában mit művelegy rajzprogram, és nem kevered össze egy-egy program tudását a bárhol érvényes általánosságokkal. Nézd meg, melyik áll kézre, hogyan lehet őket kombinálni, hogyan tudsz egy képszerkesztési munkafolyamatot előre átlátni. Idővel meglátod azt is, hogy miben érdemes csakugyan érdemesebb a Photoshophoz fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!