Ha egy laptopra alapból a Linux van feltöltve mint operációs rendszer arra még letölthető/rátölthető a windows 7?
Mondjuk, férjen még bele az Inkscape, LibreOffice, Scribus, TeX, Audacity, egy rahedli programnyelv. Videószerkesztő is van jó, csak nem ugrik be a neve, én meg a Blendert használom, ha ilyesmi kell.
Ha a komolyságot nem az idiótább megrendelők elvárásai szerint nézem, hanem, hogy milyen feladatokat vagy képes megoldani, gyakorlatilag mindenre van használható szoftver. Professzionális területen nem lehet megkerülni a Windowst, Macet, de a nívóból a linuxon belül sem kell engedned. Tegyük hozzá, hogy a programok nagyobb részt kompatibilisek a Windows-szoftverekkel, tehát nem valami egzotikus, sehol máshol nem használható hülyeséget hozol velük létre, hanem profi szintre is átvihető produkciókat.
Végül is igazad van. A lényeg, hogy ki mire használja. De azért szerintem a fiatalabb korosztály programok terén jóval szélesebb skálát igényel egy libroffice-nál. Szerintem a pitivit akartad írni, nekem sose működött, irtózatos kínlódások és kifagyások után hatodszorra sikerült lerenderelnem vele egy mezei videóklipet, mégpedig úgy, hogy addig nyomogattam a renderelés gombot ugyanazokkal a beállításokkal, amíg végül VALAHOGY le nem futott. Szánalom az egész. De kipróbáltam többet is, mind hulladék. A blendert is használtam, személy szerint nem jön be. Sokkal körülményesebb és kuszább, mint a híresebb alternatívák.
"Ha a komolyságot nem az idiótább megrendelők elvárásai szerint nézem"
Ezt egyáltalán nem is értem. Programnyelvek, meg hát oké. Ki akar programozni? Viszont ez a "mindent meg tudsz vele csinálni" az azért erős túlzás- Bármilyen komolyabb projektet akarsz, akár engineket futtatni, akár zenét, videót szerkeszteni, esélytelen. Nem azért, mert nem lehetne, hanem azért, mert nincsenek meg rá a megfelelő minőségű programok. Winen letöltesz, elindítasz egy programot, az megy. Itt meg vagy megy, vagy elindul, random kilép, irtózatos függőségi problémák lépnek fel, külön csomagokat kell letöltened, hogy egyáltalán OLVASNI tudjad a hibaüzeneteit, amit aztán vagy megoldasz, de 80% -ban biztos, hogy nem, ráadásul az alternatívák hiánya miatt lecserélni se tudod más programra, stb. Szóval a mindent megcsinálhatsz vele, amit winen, az egyszerűen nincs így, vagy akkor készíts több napi hideg élelmet a gép elé, hogy meg tudd oldani azt, ami winen egy kattintás. Valaki ezt szereti, én meg inkább azt szeretem, ha valaminek nem kell könyörögni, hogy működjön.
Legyen, már úgyis átcsaptunk gittrágásba, semmi közünk a kérdéshez... Meg hát, a számítástechnikának sokkal égetőbb kérdései is vannak, még a végén elszalad mellettünk a világ:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!