Az emberek miért választanak fizetős programokat ha vannak teljesen professzionális eszközök melyek ingyenesek még kereskedelmi használatra is?
Például:
Photoshop - Gimp
3DS max - Blender
Unity, Shiva3D stb - Blender
Most hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Sőt a blender olyan nagy tudású,hogy az hihetetlen.
Ki tudja? Még az is lehet, hogy de. Ha rendesebb interneten leszek, okvetlenül megnézem.
==>
A széles tenyerű Fejenagy, ki már belefáradt
a példaadásnak kedvéérti földhözütésbe,
ezeket szuszogá:
"Beszéljen, kántor uram, mentse magát.
Meghallgatom én az okos szót minden időben,
mentse magát."
Ez egy nagyon érdekes téma. Csak azt ne felejtsük el, hogy különbözőek vagyunk.
Nekem is mondtak már hasonlókat ismerőseim, amikor a saját gépemre megvettem az oprendszert, a videószerkesztő programot (azt, amit előtte próbaverzióban számomra legmegfelelőbbnek találtam), és néhány hasonlót, amit mind tudás, mind a használat szempontjából nem tudtak űberelni az ingyenes változatok.
Mindemellett vannak jócskán a gépemen olyan free segédprogramok, amikkel meg vagyok elégedve, mert esetleg bizonyos dolgokat gyorsabban, egyszerűbben meg tudok csinálni velük. Lehet, hogy hasonló lenne megvásárolható is, de valóban, azt minek?
De bizonyos programoknál (Photoshop, CorelDraw, és hasonlók) igaza van az egyik előttem szólónak: hiába lehet ezek formátumába menteni más alternatívákkal, ha mégsem teljesen csereszabatosak.
A "más jellegű" "ingyenes" beszerzésekről (magyarul:lopásról) pedig csak annyit: akinek annyira alacsony az önbecsülése, ám tegye. De én is elvárom, hogy megbecsüljék a munkámat, és ne ingyen akarják megszerezni, azt hiszem így én is nyugodtabban nézek a tükörbe. Én ugyanis minden reggel borotválkozom :)
Befejezésül: az meg már valóban nagy bátorság (vagy inkább botorság?), amikor vállalkozások, cégek használnak "nem tiszta forrásból" származó programokat. Van olyan ismerősöm, aki egyik alkalommal aztán egyben többet fizetett, mintha apránként jogtisztán beszerezte volna a szükséges dolgokat. És utána mégegyszer, hiszen kénytelen volt minden programját hivatalosan megvenni. Pedig nem is a BSA, vagy a NASA :) ellenőrzött nála, csak az APEH.
Az már csak hab a tortán, hogy már az induláskor, ha mindent tisztán szerez be, szépen befektetésnek minősül, tehát elszámolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!