Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan lehet a válaszok...

Hogyan lehet a válaszok arányát %-ban kiszámíttatni excelben?

Figyelt kérdés

Egy kérdőívre kapott válaszokat szeretnék különböző módokon elemezni %-os elosztásban.

Pl. Az első kérdésre 20 fő választotta az "A" válaszlehetőséget, 14 a "B"-t, 2 a"C"-t. Hogyan tudom kicsikarni az excelből, hogy a válaszoló 36 emberből (100%) hány százalék kattintott az A-ra, B-re, C-re?

2013. máj. 16. 13:24
 1/5 anonim ***** válasza:

A függvényhívást kezd = jellel. Aztán már csak a "képletet" kell leírni. A1, A2, A3-ban vannak az értékek: 20, 14, 2, akkor, a B1-be beírod:

= A1/SZUM($A$1:$A$3), enter, majd a B1 sarkában a vastag kereszttel lehúzod a B3-ig és kész.

2013. máj. 16. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:

A százalékszámítás vagy arányszámítás lényegében egy szorzás vagy osztás.

Ha 20 válaszolt a 36-ból, annak aránya 20/36 = 0,55 -> 55%, és így tovább a többinél. Excelben alkalmazva a cellaazonosítókat helyettesíted be a képletbe. Kigyűjtöd egy táblázatba az eredményeket, egy másikban a képlettel (például: =A1/36 vagy ha egy adott cellában (B1) van a 100% meghatározva akkor =A1/$B$1 kiszámolod az eredményt és a cellaformátumot százalékértékre állítod). Utána már csak le kell húzni a többinél is, mivel a képlet másolható és mindig igazodni fog az adott cella értékéhez a számításban.

2013. máj. 16. 13:45
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi, de a válaszok nincsenek összeszámolva, azokat csak a példa kedvéért írtam. Gyakorlatban kb. így néz ki a táblázat:

A

B

A

A

C

B

C

A

stb.

Azt is lehet "kérni" az exceltől, hogy ugyan számolja már meg hány darab A, B, C van az adott oszlopban?

2013. máj. 16. 13:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

[link]

=DARABTELI(tartomány;feltétel)

Ha szövegre keresel, akkor "feltétel".

2013. máj. 16. 13:56
 5/5 anonim válasza:
Ha sok kérdés van, és lista formátumban vannak a válaszok én legjobban a pivot táblát szeretem és soronkénti %-ot számoltatok.
2014. ápr. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!