Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan tudok Excelben (2007-es...

Mustár Izabella kérdése:

Hogyan tudok Excelben (2007-es) duplikációkat törölni a dolgozókhoz tartozó legfrisebb dátumuk alapján?

Figyelt kérdés

Egy riportot kell készítenem ami dolgozók bizonyos adatait tartalmazza. Az 'A' oszlop tartalmazza a dolgozók regisztrációs számát, tehát minden dolgozónak több (de változó hogy hány)sora van. A 'D' oszlopban egy kezdő dátum (pl. 04.05.2013) az 'E' oszlopban pedig egy végdátum található. Úgy törölném a felesleges duplikációkat, hogy minden dolgozó csak egyszer szerepeljen a táblázatban, de mindezt az alapján hogy a legfrisebb dátumú sort hagynám meg. A régi dátumú sorokat pedig törölném.

Ezt eddig kézzel kellett csinálnom, mert nem sikerült találnom rá megoldást. Megkönnyítené a mindennapi munkámat ha valaki tudna erre egy egyszerűbb alternatívát.

A válaszokat előre is köszönöm!

2013. máj. 9. 16:42
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nem a legelegánsabb megoldás, de én így csinálnám:

Az "adatok" fülön jobboldalt van egy olyan, hogy Részösszeg gomb. Állj a táblázat egy cellájára, és kattints erre a gombra. A felső sorban a reg.számot állítsd, alatta hogy "Maximum", és alatta azt a dátum oszlopot, ahol a legkésőbbi kell neked. Utána klikk "OK"

A kapott táblázatban neked azok a sorok kellenek, ahol az X Maximum, Y Maximum, stb. vannak. Ebből még nem lehet törölni, mert akkor nem működnek a képletek, úgyhogy én azt szoktam, hogy az egész táblázatra Ctrl+C, egy másik fülön jobb gomb, irányított beillesztés, Értéket. Itt már autószűrővel ki tudod választani, ahol a reg.számokban nincs "Maximum", és azok a sorok törölhetők. Ami megmarad, az elvileg az, ami neked kell.

2013. máj. 9. 16:59
 2/2 A kérdező kommentje:

Hálás köszönetem, kipróbáltam ma és nagyon jól működik az általad leírt megoldás. Nem kellett a 15ezer soros excelt egyesével végignézegetnem...Tényleg köszi, nagyon örültem!!

További szép napot kívánok!!! :)

2013. máj. 13. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!