Szerintetek melyik a jobb? i3 és i5 ezen a szinten nincs nagy különbség, alaposan utána néztem. Mind a kettő Ivy Bridge,200MHz a különbség köztük, L3 3MB,22nm gyártás, fogyasztásuk azonos 35W és végül mind a kettő 2mag/4szál (Cores/Threads) tud.
A két gép
1. [link]
Benne lévő proci
2. [link]
Benne lévő proci
Itt van a két procit összehasonlító teszt
Két processzor közt 0,4 pont a különbség...
és egy másik összehasonlítás
Bocsánat, mert tényleg felcseréltem a kettőt. Annyi a különbség, hogy az asusnak legalább a fedlapja is alumínium. De édes mindegy, mert a csavar műanyagba megy bele. :D Messze elmarad egy rendes alu-s háztól. Én népszerűség alapján az asus-t, összeszerelés alapján a lenovo-t választanám.
tudod mi a durva? a Lenovot azért adtam el mert hibás volt. vagy alaplap vagy processzor hiba volt, fagyott a gép meg olyanokat csinált h nem akart elindulni stb. persze kétszer gyári hibás gépet kifogni nem fogok :) Szóval nem ezért nem döntenék a Lenovo ellen de az Asus jobban bejön, meg jó pár helyen azt olvastam h megbízhatóbb de hát ki tudja majd úgy is akkor derül ki ha már pár hónapja használom...
az meg h i3 vagy i5 "mindegy" 200MHz van a kettő közt! az i5 turbó az csak "virtuális" pluszt jelent. minden oldalon azt írják h a tesztek során csak 2,6MHz-n tesztelték mert a 3,2MHz nem reális. és valljuk be az h a proci 2,6 van 3,2 nem érezhető szerintem, 0,6MHz-ről beszélünk :) ugyan már nem 0,6 Mhz teljesítmény növekmény miatt lesz a gép gyorsabb.
Értem. Az én szobatársamnak Asus-a van ilyen házzal, i3-mal és egy gyenge videókártyával, de melegszik, mint az állat. :D
Szóval nem tudom, most mi van. Akkor ez a lenovo széria sem túl jó? A thinkpadek jók, csak azok ,,prémiumok" , de műanyagból vannak, meg a touchpadjuk nekem nem tetszik. Igazából az acerek jók még, csak mivel nekem most olyan van és az anyagminőség meg az összeszerelés pocsék ezért többet soha nem veszek acert, Szerintem a samsungot nézegesd még, 150e körül nagyon jók vannak már, amit rosszat hallotttam róluk, meg pár ismerősömnél is az a baju, hogy a festék kopik róluk, behorpadó műanyagból készülnek. Lehet, hogy az Asus tényeg jó választás lenne, próbáld ki és majd írd meg,hogy milyen.
Itt egy ,,teszt" a K55-höz. [link]
Olvassd el! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!