Windows 7-ről szeretnék a legújabb Ubuntu-ra váltani. Előnyei/hátrányai?
Youtube videók által elnyerte tetszésemet az Ubuntu. Néztem, hogy az én gépemhez (acer 4830tg) vannak hozzá driverek.
Kérdésem, hogy aki ilyent használ, mik a tapasztalatai? Megéri?
Fognak a Windows-os programok futni rajta?
Ha nem ajánlaná valaki, részletezné?
Továbbá vírusirtó tényleg nem kell rá, vagy milyent tegyek fel?
Ha van valaki, akinek van egy részletesen beállított/testreszabott Ubuntuja, beszámolna róla?
Egyetemi dolgokra használom a gépem. Néha játszok is, de per pillanat egy játék sincs feltelepítve.
Anno eredeti windows-zal vettem a laptopot, de már unom a windows 7-et és idegesítő a sok lefagyás, meg minden.
Köszönöm! :)
Ha sok lefagyás van, akkor vagy szét van telepítve a W7 vagy szoftveresen nincs rendesen felrakva. Szerintem.
"Fognak a Windows-os programok futni rajta?"
Nyilván nem. Ha felteszel valamilyen emulációs programot (Wine) akkor egy része elmegy a gépen, nyilván lassabban. De sok program nem fog.
Vírusirtó sosem árt, se még sokkal jobb ha van fent értelmes tűzfal és a T. user nem telepít fel bármilyen szemetet és nem nyit ki kéretlen leveleket. :P
Azt gondolom valamilyen módon telepíts vagy második partícióra vagy külső HDD-re vagy ha más nincs, Pendrive-ra egy Ubuntut és próbálgasd, mielőtt letörölnéd a W7-et.
Ha lefagy a laptopod, akkor az bőven lehet hardveres hiba. Teszteld le ennek alapján:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!