Miért jobb a win7 mint a 8?
Ami hiányzik vagy szar a win8-ba:
- Aero
- Normális start menü
- Start gomb
- Minialkalmazások
- Rendszerszínek az egyszerűen katasztrófa (Windows 95 színek is jobbak voltak)
- Rendszer betűtípusokat nem lehet normálisan konfigurálni, csak buherációkkal, vagy reg fájlokkal
- Metro felület az valami borzalom asztali gépen
Többször akartam váltani 8-ra, de annyira ronda fos, hogy kénytelen voltam 7-re visszaváltani, és sajnálom, hogy a Microsoft visszafele fejlődik...
Viszont, amitől jobb, mint a 7:
- Gyorsabb
- Kevesebb gépigény
- Jobb feladatkezelő
- + Pár apróság
Na akkor lehet eldönteni, hogy kinek mi a fontosabb :D
#11: Teljesen egyetértek veled!
Még egy ponttal kiegészíteném a Win7 -es listát, az pedig a jobb hardver és szoftver kompatibilitás.
Egyszerűen sosem értettem, hogy erre miért nem fordít nagyobb hangsúlyt a Microsoft ha új OS -t dob a piacra. Ugyanis ezen múlik minden, hogy egy adott magánszemély vagy cég át tud térni az új rendszerre vagy felejtse el. Mert nem mindenkinek vannak súlyos ezrei vagy millió új szoftverekre és hardverekre.
P.O.C. az utolsó mondatában fogalmazta meg a legfontosabbat: magánszemélyek esetében is sokszor így van, de cégeknél -a mai világban- sokszor még a vírusvédelem éves költségét is úgy kell kiimádkozni, pedig az igazán fontos. És céges körülmények között felejtősek az ilyen-olyan ingyenes védelmi (fél) megoldások, és ott igazán jogtisztának kell lenni a dolgoknak.
De az operációs rendszer, a főbb programok (Office és hasonlók) tekintetében azzal a kalappal kell köszönni, ami van. "Ha eddig jó volt, most miért vennénk újat? Nincs rá keret". Így aztán az a helyzet, hogy egy nem is túl nagy csapatnál szép vegyesen van Windows XP, 7, 8. Ahogy jöttek az új gépekkel együtt. Az Office-ről nem is beszélve: 2002(XP), 2003, 2007, 2010. Aztán sorban jönnek a kompatibilitási problémák, mindenki szenved, de valahogy meg kell oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!