Windows és Ubuntu egy gépen? Hogyan?
Szeretnék win7-et és ubuntu-t a gépre.ugy akarom,hogy az elején kérdezze,hogy mit indítson.
Van két meghajtóm:
C:150Gb
D:350Gb
C-re akarok Win7-et, D-re pedig Ubuntu-t
Hogyan csináljam?Valaki segítene?Linkeket nem kérek..
KÖSZÖNÖM
Ne úgy akard!
Legalább 4 részbe szedd a winyót, ha hosszabb terveid vannak az Ubuntuval, akkor 5-be.
4-es felosztás: Win7 rendszer (én 50-et szoktam hagyni neki) | Ubuntu (20-30 GB, tervektől függően, ext3 v. ext4 fájlrendszerrel), SWAP (memóriával egyező méretű) | ADAT (NTFS-ben, azt látja az ubi és a windows is.
5-ös felosztás: Win7 (mint korábban) | Ubi gyökér (10 GB, ext3-4) | /home könyvtár (amennyit jónak látsz, ext3-4) | SWAP (mint korábban) | ADAT (mint korábban)
Ubi alatt a swap-on kívül mindent tudsz írni és látni fogsz. Win alatt a csak ubis partíciók nem fognak megjelenni, csak ha hegesztesz a Windowson. Alaphangon lesz a C-d és a D-d mint adat.
Először a Win 7-et tedd fel és aztán az Ubit. Fordított esetben kell egy helyreállítást csinálni. Jah.. kimaradt a win kérni fog egy 100 MB-os saját partíciót, add meg neki, azt nem számoltam bele a felosztásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!