Lazarus Ubuntu? Ha Lazarus-ban csinálok egy alkalmazást azt ugyebár Windows alatt . Exe fájlba menti, de ha Ubuntu alatt csinálok egy alkalmazást akkor milyen kiterjesztésben fogja menteni?
Őszintén megmondom, nem figyeltem a kiterjesztését, pedig linuxon nekem is fent van. :D
De Linuxon igazság szerint nincsenek kiterjesztések. Ott az csak a fájl nevének a vége. Nem attól lesz futtatható valami. Valószínű, nem is lesz neki kiterjesztése. De láttam olyat is, hogy valaki "hagyományból" ott is exe-ként mentette a futtathatókat. Nincs jelentősége. Viszont a formátuma az "linuxos" lesz, szóval 100%, hogy nem a windowsos exe.
"C-re fordítasz magasabb szintű nyelvről, és aztán rábízod a C fordítóra, ugyanis C-re sokkal könnyebb fordítani, mint asm-re"
Ez valóban igaz!
De a freepascal ha jól rémlik tényleg nem C-re fordít.
De ettől függetlenül iostream korábbi válaszának az eleje is tökéletes volt, hogy miként futnak linuxon a programok.
iostream: amit nem tudsz, azzal inkább ne villogjál! Egy valamire való fordító natív kódra fordít. Csak egy-két elvetemült alkalmazás fordít C-re. Aki már fordítót ír, az általában meg szokta írni normálisan.
Egyébiránt inkább próbálnál normális, helyes válaszokat adni, mint hogy magadat hú de okosnak képzelve nagyképűen osztasz mindenkit, holott nagyon sokszor mondasz hülyeségeket.
"iostream: amit nem tudsz, azzal inkább ne villogjál! Egy valamire való fordító natív kódra fordít. Csak egy-két elvetemült alkalmazás fordít C-re. Aki már fordítót ír, az általában meg szokta írni normálisan."
Jah, mert nagyon fontos újra és újra feltalálni a melegvizet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!