Mp4-es film formátumot, milyen programmal tudok át konvertáni, hogy a minősége ne romoljon?
Először is, mivé akarod konvertálni?
Amúgy, ha bármivé is konvertálod (és gyakorlatilag bármelyik programmal), de más a tömörítés, mondjuk erőteljesebb, akkor nyilván a minőség is változni fog.
Ha újrakódolod akkor romlik a minősége.
Viszont nem árt tudni hogy az MPEG-4 egy általános videótömörítési eljárás. Ezt használja a Quicktime, DivX, Xvid, 3ivX és sok más codec is.
Az adott codec által létrehozott videót egy fájlformátumba csomagolva kapja majd a felhasználó, pl.: qt, mp4, divx, avi, stb... (ezek belső szerkezete természetesen eltérő).
A VirtualDub nevű program (szabadszoftver) rendelkezik olyan beállítási lehetőséggel, hogy csak másolja, de ne tömörítse újra a videó képkockáit és/vagy hangszeleteit a forrásból a célfájlba.
A program alapján több más projekt is létezik:
VirtualDub honlap: [link]
VirtualDub letöltés: [link]
VirtualDubMod honlap: [link]
VirtualDubMod letöltés: [link]
AviDeMux honlap: [link]
AviDeMux letöltés: [link]
Köszi a gyors válaszokat.
Még egy dolog, olyan egyszerű program, amivel filmekből részleteket lehet kivágni?
1440x1080 felbontású videóból kisebbet csinálok, akkor milyen lesz a minősége?
Én a következő két programot ajánlanám:
Xilisoft_movie_maker_6.0.4.1231
Ezzel tetszőlegesen meglehet vágni akár HD videót( én HD .MOV videók vágásához használom, van olyan opció, hogy eredeti formátumban mentsen, a vágások közzé(konvertálás nélkül!!!) még úsztatást is rakhatunk.
Majd ezeket a HD videókat bepakolom az XMedia Recode programba és lekonvertálom őket. A saját kísérleteim alapján azt mondhatom, hogy 1280X720 -as videókat 4000Kbps -nál kisebb bitrátával nem érdemes konveretálni, a legjobb minőség eléréséhez pedig 2 menetes konvertálást használok.Egyébként eredetileg ezek a videóim kb. 24000Kbps -el készültek.Csak hát ezeket a videókat tárolni is kellene valahol...
Készítettem egy tutorialt erről az XMedia Recode programról, szerintem az egyik legjobb ingyenes konvertáló program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!