Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy kell megfelelően beírni...

Hogy kell megfelelően beírni az ATTRIB parancsot?

Figyelt kérdés

Főképp az írásvédettség szeretném leszedni egy mappáról,de a gép nem érti a parancsot...

Wikipédiát néztem de ezt ATTRIB [+R|-R] [+A|-A] [+S|-S] [+H|-H] meghajtó:[út]fájlnév] [/S]nem látom át,amit a Microsofton írnak nem müködik.

2013. ápr. 21. 14:13
 1/3 csacsi2 ***** válasza:

amennyiben te vagy az előző írásvédettség kérdéses, akkor csak annyit mondhatok, hogy nincsenek meg hozzá a jogosultságaid, hogy módosítsd, ezért nem tudod levenni a védettséget.

1, nem vagy bejelentkezve rendszergazdaként

2, A mappának (és fájloknak)nincs beállítva számodra jogosultság

3, olyan rendszerfájlt akarsz módosítani amit a system kezel.

A System után a rendszergazda a "főnök" a gépen, de csak utána!

ATTRIB

A Wikipedia -nál jobban én sem tudom leírni....

Cmd

beírod cd (elérési út (letöltések mappa)pl.:"i:\Letöltések\" [enter]

Majd neírod a kellő parancsokat

+ Attribútum beállítása.

- Attribútum törlése.

Az attribútum lehet:

R Írásvédett (read only) fájlattribútum.

A Archív (archive) fájlattribútum.

S Rendszer (system) fájlattribútum.

H Rejtett (hidden) fájlattribútum.

Ennél többet nem tudok hozzátenni.

Ha leírnád mit és miért szeretnél módosítani lehet kapnál rá érdemleges alternativákat a megoldásra!

Ha nem rendszermappa az amit módosítasz akkor állítsd be a jogait!

jobbklikk/tulajdonságok/biztonság és itt adhatsz engedélyeket

ehez a sajátgépben az Eszközök/mappa beállításai/nézet fülön az egyszerü fájlmegosztás használata -nál ne legyen pipa. ekkor megjelenik a biztonság fül, ha nem lenne!

[link]

2013. jún. 19. 22:44
 2/3 csacsi2 ***** válasza:

Kihagytam, hogy a vírusírtó fájlrendszervédelme is külön jogokkal bír és lehet az gátolja meg a módosítást.

Ha ezek után sem menne, akkor...

a fájlrendszer (ntfs) alapértelmezett jogainak visszaállítása a secedit parancssal valósítható meg. Írd be secedit /? és olvasd el, vagy itt kapsz infót:

[link]

Ha csak törölnél egy fájlt de nem engedi akkor használd az unlocker progit. Egyes esetekben ha lecserélsz egy fájlt elég ha átírod a fájlkiterjesztést *.old ra és bemásolod a másikat. Ha a Win fájlrendszervédelem Windows File Protection (WFP) be van kapcsolva akkor előfordulhat hogy ki kell kapcsold. Ezért is írtam, hogy jó lenne konkretizálni a problémát!

2013. jún. 19. 22:59
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget,ez egyelőre egy kicsit zavaros(Bár még csak átfutottam amit írtál.)

Privátban nem beszélhetnénk meg részletesebben?Itt nem szívesen konkretizálok...

2013. jún. 20. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!