Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet az, hogy a Windows...

Hogy lehet az, hogy a Windows szerint 40 GB adat van a winyón, de ha kijelölöm, akkor csak 20?

Figyelt kérdés

Nagyon gondolkozom a 64 gigás ssd-n, ezért lepett meg a fenti tény. Pedig láthatóvá tettem a rejtett mappákat és fájlokat is, úgy is ezt az eredményt mutatja. Képekkel alátámasztva:

[link]

[link]

Van valahol 20 giga rejtett akármi?

Előre is köszönöm.

2013. ápr. 7. 04:10
 1/10 anonim ***** válasza:
A lomtárban mennyi van?
2013. ápr. 7. 06:02
 2/10 anonim ***** válasza:

én, ha legalábbis várok egy kicsit, el szokta kezdeni a fölfele számolást.

De lehet fájlrendszerhiba, lomtár, stb... Ha a lomtár üres, lemezen jobbklick, tulajdonságok, és ott van lemeztöredezettség-mentesítő (csak gyorsít, de nem árt), stb.

2013. ápr. 7. 06:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Rendszervisszaállítás be van kapcsolva?

XP alatt néha elég sok helyet meg szokott zabálni.

2013. ápr. 7. 06:44
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is rögtön a rendszervisszaállitásra gondoltam + a lomtár is rengeteg helyet foglalhat.
2013. ápr. 7. 07:13
 5/10 anonim ***** válasza:
Kérdés: Hol kapcsoltad be a rejtett fájlok megjelenítését?
2013. ápr. 7. 11:00
 6/10 anonim ***** válasza:
A vezérlőpult mappa beállításainál hibába kapcsolod be, nem jeleníti meg mindet. A több gigás lapozófájl sincs sehol ha bekapcsolod a megjelenítést, akkor se. Total commanderben kapcsold be és ott látni fogsz mindent és ott add össze a méreteket...
2013. ápr. 7. 11:04
 7/10 anti paladin ***** válasza:

számold bele a virtuális memóriát, a hibernációsfáljt ezek helyől lehetnek 10 giga. Aztán nincs benne a documents and settings (users), ez újabb gigákat foglal.

Előző jól mondja, Tc-vel érdemes nézni a rendszer fájlokat.

2013. ápr. 7. 11:10
 8/10 A kérdező kommentje:

A lomtárban 2 parancsikon volt, szóval az nem játszik.

A rendszervisszaállítást és ezt a lapozófájlt akkor megpróbálom megtalálni, kíváncsi vagyok, máshova egyszerűen nem tűnhet el 20 gb...

2013. ápr. 7. 12:20
 9/10 A kérdező kommentje:

Megnéztem TC-ben is, 86.6 gb szabad akkor a 120-ból. Így már reális, 20 giga + a lapozófájlok. Érdekes, hogy a Win8 nem tudja kiszámolni saját magának a rendes méretet...

[link]

2013. ápr. 7. 12:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Közben utánaolvasgattam, a hiberfil.sys a hibernációs mód fájlja, oda menti a win az adatokat, amikor abba a módba rakod. Törölni lehet, akkor megszűnik ez a mód. Ott veszik el a rengeteg adat. Remélem másnak is eloszlattam a ködöt a fejéből. :)
2013. ápr. 7. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!