Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan kell DVD-t írni úgy...

Hogyan kell DVD-t írni úgy hogy több avi filmet szeretnék ráírni és hogy dvd lejátszó is vigye? Mindegyik film nagyobb mint 1 GB, kb négyet szeretnék ráírni. Nero 7.8.5. 0 programom van.

Figyelt kérdés
Köszi előre is annak aki segíteni tud, én nem nagyon értek hozzá...!

2013. márc. 29. 14:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem ugyanolyan.

Valami elvetemült olyan kodeket használt, amit a DVD lejátszód nem tud.

Mostanában nem foglalkoztam a kérdéssel, de jellemzően a GMC és QPEL kodektől térdeltek le a lejátszók.

A GSpot, vagy az AVIcodec 1.2 megmutatja neked, hogy milyen tömörítéssel készültek a filmjeid, és milyen kodekek kellenek hozzájuk.

[link]

Ezen az oldalon pedig lehet hogy megtalálod a lejátszódat és azt, hogy támogatja-e ezeket a kodekeket.

Vagyis nem az írás hibája, azt jól csináltad.

2013. ápr. 9. 20:05
 12/13 A kérdező kommentje:

Értem, köszi! Majd ennek akkor utánajárok.

Viszont lenne még egy probléma... közbe megpróbáltam megnézni azt a két filmet amik elindultak, az egyik a negyedénél megáll,t a másik pedig szintén kb a negyedénél elkezdett szaggatni, feketeség másodperceken át, aztán amikor tovább indult a hang késett....ez miért lehet? :/ Bocsi hogy ennyit kérdezek, de próbálom lecsökkenteni az elrontott dvd-k számát...:)

2013. ápr. 9. 21:00
 13/13 anonim ***** válasza:

Ahogy már javasoltam, kezdetben használj újraírható lemezt.

Aztán ha már egyszer írhatót használsz, akkor 6-8x sebességgel írd őket akkor is, ha 16x sebességgel is írhatók.

Próbáld ki, hogy másik lejátszón, illetve a PC-n is akad-e a film, illetve, hogy csúszik-e a hang.

A hiba adódhat abból hogy döglődik a lejátszód, de lehet hibás a lemez és az írás is.

2013. ápr. 9. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!