Kik találják ki a számítógépes játékokhoz az ötleteket én is tudnék ilyen ötleteket ilyennek tanulni kell vagy micsoda?
"Én is kitudnék még akár 1000x jobbat is találni mint a Call of Duty, Hitman, Medal of honor Crysis 3 stb."
Hidd el még elég sok 8-13 éves hiszi ezt magáról.
"Milyen erőforrásokbol van kevés?"
Minőségi munka erő, és azokat fenntartó pénzmag.
"még akár 1000x jobbat is"
Nem az alapötlet a nagy kunszt, hanem a kidolgozás. Tegyük félre a technikai és gazdasági nehézségeket, illetve a képi megjelenítés elsődleges voltát -- de elgondoltad már,hogy egy jó játék a megoldási utakkal és útvesztőkkel, elképzelt környezettel, lehetséges cselekményszálakkal, főhősökkel, ellenségekkel, ilyen-olyan szerepű mellékfigurákkal, jellemzésekkel és párbeszédekkel méltó párja egy nagyregénynek? Ehhez képest az alapötlet csak egy aforizma... Így is akkora a mellényed?
Szerintem ennek a megtanítására csak a gyakorlat képes. Ha tényleg úgy buzog benned az alkotóerő, csatlakozz egyre komolyabb játékfejlesztő csapatokhoz, majd kiderül, hogy ők is hasznodat látják-e. Amikor egy-két évtized múlva egy jónevű team tagjaként tapasztalattal a hátad mögött mondod mindezt, akkor komolyan is fogják venni, és villanthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!