Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy találhatok meg egy...

Hogy találhatok meg egy lopott notebook-ot?

Figyelt kérdés

Cégünkben kb. 1,5 hónapja eltűnt egy notebook. Úgy tartjuk már nincs is az épületben. 99%. Én vagyok az intézmény technikusa, tehát tudom az összes notebook mac címét a router-ek mac szűrője miatt. De ami lényeg, nekem egy nagyon hatékony program kéne, ami esetleg mac cím, vagy akármi alapján rátalál az eltűnt notira. Milyen programok vannak erre? A Prey-t ne ajánlja senki, mert próbáltam és nagyon rossz. 10 km-t téved. :(

Nekem egy tényleg nagyon hatékony szoftver kellene, amely nagyon pontosan megmutatja, hol van a gép, persze ha az netre van csatlakoztatva. Fontos lenne. Köszönöm a segítségeket. Kérem olyanok írjanak, aki már találkozott hasonló helyzettel, vagy ismer megbízható szoftvert erre a gondra, esetleg tud valami parancssori trükköt. Köszönöm!

2013. márc. 8. 17:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Ha te vagy a technikus, sejtened kellene, hogy macot nemigen fogsz így megtalálni. 1.) ha van egy router útközben, akkor már nem látod a router mögötti gépek mac-jét. 2.) elég könnyen átírható a mac address. 3.) a gps-en kívül elég kevés olyan publikus globális helymeghatározó technológia van, amit igénybe tudnál venni a kellő pontosság eléréséhez. Ha előzetesen nem volt telepítve a gépre olyan app, ami kifelé kiabál arról, hogy hol van, nem sok esélyed van a megtalálásra.
2013. márc. 8. 17:55
 2/2 anonim ***** válasza:
ha kiszedik belole a halokartyat ,annyi a mac cimnek
2013. márc. 8. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!