Hangkártya Driver?
Sziasztok! Újratelepítettem a Windowst (home premium 64bit) és minden driver oké, csak a hangkártyáé nincs a helyén. Bárhonnan töltök le az nem lesz jó, próbáltam már Cobra Driver Pack-el is, de nem játszik le semmiféle hangot. Hangkártyámhoz az Everest 2 félét ír: ATI Radeon HDMI @ High Definition Audio hangvezérlő [1002-AA90] [NoDB]
ez a másik: Realtek ALC1200 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller [A-2]
esetleg valaki/valami? :)
Azt nem írtad milyen eszközzel próbálsz hangot kiadni (mediaplayer,flash player...)az is lehet gond.
Általában a hangerő szabályozónál szokta elnézni az ember, ha a hanghullám le van némítva.
Esetleg a rákötött hangszórók hibásak, vahy a hangtulajdonságoknál a hangfal sett van elállítva (sztereo,5.1 , 7.1 stb)
Azt hogy bedugod azt a videokártyádnak kell észlelje, váltson amit elküld az oprendszernek...
A driver csak "lefordítja" a hangot. A driver beállításaiban tudod megadni, hogy miként kezelje.
1 meg kell add hogy mennyi hangszóró van a gére kötve és oda küldi.
(Pl ha beállítom az 5.1 .et 7.1 -re akkor rádobja a hangot + a sztereo (fejhallgató) kimenetre is.)
Állítsd át sztereo fejhallgatóra!
2 Hangerrő beállításainál jelenítsd meg az összes beállítást, nézd át!
3 A kérdésem úgy értettem milyen eszközzel, hogy ami megnyitja a fájlt pl.: Windows Media Player.
Próbáld másikkal és másik fájllal.
Ha gépeden minden rendben van (eszközkezelő, : megfelelően működik)
Akkor nem tudok mit mondani.
bocs félreírtam, már fáradt vagyok.
videokártyádnak helyett hangkártya.
Amúgy meg nem árt ha a megfelelő driverek vannak fent a gépeden. Ezt az AIDA64 -el szépen meg tudod nézni,rákeresni.
Ha előlre van bedugva akkor lehet az előlapi panek rossz, kilazulhatott a vezeték, ami az alaplapra csatlakozik.
A hangtulajdonságok beállításáig meg juss el valahogy (hangerőikon a tálcán) anélkül nem érdemes továbblépni!
nem tudom ,de van hogy bedugod a fejhallgatót és akkor leveszi a többi hangot, vagy épp hogy nem.
Minden mást húzz ki addig ne legyen zavaró tényező.
Hangbeállításoknál kell legyen valami elállítva. Az újratelepítés nem szokott gondot okozni, max elmásznak az addigi beállítások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!